Notification
Genrebild.
Foto: Bildbyrån

Svenska Padelligan inför säsong 4: ”Problem med medel++? Inte hos oss!”

Att padel har tagit Sverige med storm har inte undgått någon. 
Racketar, bollar, lindor — materialet är allt för att bli en fulländad padelspelare. 
Vad som dock inte går att köpa på internet är självinsikt. 

Många skapar nya kontakter via de många facebookgrupper som finns för likasinnade som vill spela. Problemet är när alla padelspelare runtom i Sverige är på samma nivå, alla är nämligen medel++. 

Lösningen på problemet har Svenska Padelligan, med David Gustafsson i spetsen, löst. 

Svenska Padelligan är Sveriges största oberoende padelliga. David Gustafsson berättar för PadelDirekt hur Svenska Padelligans nivåindelning sett ut och hur man nu löst ”medel++-problemet” och vi sammanfattar det i några punkter nedan:

  • ”Första säsongen av Svenska Padelligan var ganska stökig då det var svårt för oss att dela in spelare i nivåer, hos oss behöver man nämligen inte börja längst ner utan man kan få starta några divisioner upp om så önskas för att redan i första omgången få spela bra och roliga matcher.”
  • ”Efter att första säsongen spelats fick vi ett stort antal som ville spela säsong 2 och då började barnsjukdomarna att släppa, matcherna blev jämnare och folk började inse sin nivå.”
  • ”Vi ser nu också att det i olika Facebookgrupper hänvisas till SPL:s serienivåer, som till exempel ”söker motstånd spelar själv i div 2 i Svenska Padelligan”. Vi ser att vi blivit en referenspunkt och det tycker vi är otroligt kul.”
  • ”Även om man själv inte spelar i Svenska Padelligan har man kanske en bekant som gör det och kan då mäta nivån med den personen.”

På söndag 27 februari stänger anmälan för Svenska Padelligan säsong 4. SPL går mot en säsong där det kan bli fler lag än under någon av de tre föregående.

— Anmälningarna har rullat på hittills och vi växer för att bli större och bättre än någonsin och tycker det är roligt att vara en aktör som hjälper padel som sport framåt, säger David Gustafsson.

Anmäl ditt lag här.

Historien om succén Svenska Padelligan — från noll till 4 000 spelare
SPONSRAD ARTIKEL Historien om succén Svenska Padelligan — från noll...
Svenska Padelligans finalhelg en stor tittarsuccé — här är alla mästare
SPONSRAD ARTIKEL Svenska Padelligans finalhelg en stor tittarsuccé...