Foto: Privat
Svensk Padel

Ensamstående föräldrar träffades via padel-app — ska nu gifta sig: ”Blev jätteberörd”

ANNONS

Padelns sociala uppsidor leder till så mycket mer än en trevlig timme på banan.
Larsa Gustafsson Brintler, 48, träffade sitt livs kärlek via padelappen Padel Mates — och nu väntar giftermål.

— Det var i juni förra året som vi träffades första gången. Det var fotbolls-EM, jag skulle få hem barnen och ha fredagstrevligt. Men de ville ju inte kolla på fotboll med mig på en fredag… , säger Larsa Gustafsson Brintler till PadelDirekt.

Vad synd, tänkte han — och började förstås tänka på padel.

— Så jag tog upp Padel Mates-appen och kollade, tre tjejer sökte en fjärde så jag kastade mig in där. Åkte dit och träffade faktiskt Ellinor redan i receptionen, hon var stressad så jag tänkte ”fan va dryg hon var då”, säger Larsa och skrattar.

Resten är historia. Ellinor Berglund visade sig några minuter senare vara allt annat än dryg.

— Hon var tydligen mitt i en match då. Sen såg vi väl varandra redan i början av matchen. Man märkte att det var nåt. Sen skrev vi till varandra och träffades dagen efter och spelade singelpadel, förklarar Södertälje-bon.

Det var i Facebook-gruppen Padelfamiljen som Larsa Gustafsson Brintler först öppnade upp sig om den vackra kärlekshistorien:

”En dag i juni förra året spontananmälde jag mej till vad som skulle visa sig bli allt annat än en dussinmatch på padelmates… jag förstod redan innan första serve att jag var fast, och härom veckan så ställde jag frågan… antar att man kan säga att vi blev en riktig padelfamilj”, skrev han på Facebook.

”Man kan inte leta efter lyckan

Efter den där singelmatchen utvecklades relationen snabbt till ett förhållande. 47-åriga tvåbarnspappan Larsa Gustafsson Brintler och 48-åriga mamman Ellinor Berglund upplevde en intensiv kärlekssommar.

— Det var sommar och semestertider och allt gick jättefort, på en vecka var vi mer eller mindre ihop. Det roliga är att vi båda hade haft långa dejtingperioder och tänkte till slut att ”nu skiter jag i det här”. Så ingen av oss var ute och sökte på samma sätt längre. Budskapet kanske är att man inte kan leta efter lyckan, men man måste vara öppen för den.

Padel Mates medgrundare Daniel Dawood blev förstås jätteglad när han fick höra om Larsas och Ellinors lycka.

— Jag blev jätteberörd i går när jag såg inlägget. Jag var en av många som gratulerade dem och i dag har vi skickat Padel Mates-tröjor som en liten present, säger Daniel till PadelDirekt.

Han har inte riktigt tänkt på vad padel-matchmaking kan leda till — men utgångspunkten är att alla appens matcher ska vara trevliga.

— Det ska vara enkelt att hitta andra och det ska vara sportsmanship. Schysst och ärligt. Det handlar inte om tävling, det är inte det vi jobbar för.

Larsa och Ellinor träffades i juni och i början av februari friade den förstnämnde. Nu smids brölloppsplaner. Men en viktig ska bli av först: en padelresa.

— Det blir en padelresa till Gran Canaria om några dagar faktiskt. Det ska bli underbart, säger Larsa Gustafsson Brintler.


Annons:

Den här artikeln handlar om:
Lanserar Padel Mates Club — för padelcenter som vill effektivisera verksamheten
SPONSRAD ARTIKEL Lanserar Padel Mates Club — för padelcenter som vi...