Notification
Padel Mates grundare Josef Badro och Daniel Dawood.

Lanserar Padel Mates Club — för padelcenter som vill effektivisera verksamheten

Matchmaking-appen Padel Mates tar ytterligare kliv för att bidra till svensk padels utveckling.
Nya tjänsten Padel Mates Club har skapats för att göra padellivet ännu enklare och ännu bättre för både anläggningar och spelare.

— Det finns en stor efterfrågan för denna typ av portal som vi nu äntligen kan lansera efter att ha utvecklat och förfinat under lång tid, säger Daniel Dawood, en av två medgrundare av Padel Mates, till PadelDirekt.

Du som använder Padel Mates vet hur smidigt det är att hitta matcher (både medspelare och motståndare) att hoppa in i och även att skapa egna matcher och turneringar för att möta nya människor på din nivå. Nu tas ett viktigt steg som ska föra den lokala padelhallen närmare spelarna. I dagarna lanserades Padel Mates Club — en tjänst som riktar sig mot padelanläggningar som vill förbättra och effektivisera sin verksamhet.

— Vi tror att den kommer att förbättra den digitala upplevelsen för alla som gillar padel, säger Daniels kompanjon Josef Badro, även han medgrundare.

Så fungerar Padel Mates Club

Grundarna och utvecklarna Daniel och Josef förklarar att den nya portalen består av fem olika funktioner.

1. Anläggningens egna profil

— Alla hallar som sajnar upp sig för Club får som en egen liten hemsida där den viktigaste informationen syns tydligt. Profilen samspelar med övriga fyra funktioner och ger en föreningskänsla, en samhörighet, säger Daniel Dawood.

2. Matcher

— Hallpersonalen kan skapa matcher som är optimala för deras spelare, bland annat med hjälp av all statistik som Padel Mats Club innehåller (funktion 4). Det finns till exempel många som kan spela dagtid och då bidrar hallen/klubben till att skapa fler möjligheter för det. Här finns en enkel möjlighet att ha en dynamisk prissättning också, även om det oftast inte är priset som är avgörande för spelarna, säger Josef Badro.

3. Turneringar

— Här har vi lagt ner särskilt mycket jobb för att hallarna ska kunna skapa turneringar på ett par minuter, och sen slippa administration helt. En americano eller mexicano skapas supersmidigt där du i princip väljer tid och nivå, och när den lagts ut för anmälan är jobbet klart. Spelarna anmäler sig och betalar direkt i appen, och kan sköta all resultatregistrering själva via appen. Vi tror det är precis vad spelarna vill ha också, de kan enkelt se vilka som anmält sig och det blir jämna matcher och därmed turneringar, säger Badro.

4. Statistik

  • Padel Mate-användares vanligaste speltider
  • Genomsnitt för de mest populära timmarna 
  • Vilka nivåer som är vanligast bland alla spelare

Och mycket mer — som ett Google Analytics för padel.

— Vi har skapat ett format som inte bara ska vara kul att kika på ibland, det ska kunna användas till en fördel. Det ska hjälpa dig att optimera beläggningen, bygga en starkare relation till de mest trogna spelarna och är ett jättebra underlag för hallarnas egna seriespel, säger Daniel.

5. Kommunikation

— Verktygen som används i dag är mejl och Instagram. Det kan lätt upplevas som ”pushigt” att få massa mejl och alla använder inte Instagram, så det här är en funktion där all info samlas på ett tydligt och bra ställe som inte alls blir påträngande. Om man vill kan man dock skicka en pushnotis i månaden, men det är maxgränsen, förklarar Daniel.

”Enormt intresse”

Idén med Padel Mates Club uppstod efter många och långa dialoger med anläggningarna — eller ”klubbarna” som Daniel och Josef väljer att benämna dem — som i en allt mer ökande konkurrenssituation vill förbättra upplevelsen och kontakten med spelarna.

— Det är ett helt nytt affärsupplägg. Sedan tidigare har över 80 klubbar en Padel Mates-profil och de flesta har visat enormt intresse för att använda en tjänst som Club nu erbjuder. När vi pratar med klubbarna så verkar det viktigaste vara att vi automatiserat allt i från turneringar till statistik. Det här är tror vi är en möjlighet för klubbarna att komma närmare den lokala padelföreningen, man bygger ett starkare community när man bidrar till att människor spelar mot varandra och ges chansen att lära känna varandra, avslutar Daniel Dawood.

Kika in på padelmates.se eller kontakta Daniel och Josef genom att mejla info@padelmates.se om du vill veta mer.