Foto: Bildbyrån.
World Padel Tour

WPT:s motdrag: Tar bort möjligheten att försvara FIP-poäng

ANNONS

World Padel Tour slår tillbaka mot den nystartade FIP/QSI-touren och kommer inte att räkna in poäng från FIP-tävlingar i rankingsystemet 2022. 
Något som Players Padel Association, med Ale Galan i spetsen, riktar stark kritik mot. 

World Padel Tour tar upp stridsyxan och tänker inte låta Internationella Padelförbundets nya tour komma in och skaka om i hierarkin ostraffat. Detta visar organisationen med att annonsera att man inte kommer att räkna med poäng som spelare samlar på sig i årets FIP-tävlingar i den officiella WPT-rankingen 2022. 

Ett beslut som gör att lågt rankade spelarna blir hårt drabbade och inte har möjlighet att försvara poängen som de samlat på sig från 2021. 

“Den officiella WPT-rankingen kommer enbart baseras på rankingpoäng som är vunna på tävlingar och turneringar som ingår i den officiella WPT-kalendern. Omedelbart kommer WPT att tillfälligt frysa rankingpoängen från FIP-tävlingar i den officiella WPT-rankingen”, skriver World Padel Tour-organisationen i sitt uttalande. 

WPT skriver att de kommer att börja arbeta på ett eget tävlingsalternativ till dessa FIP-turneringar, som således kan kompensera de hårt drabbade spelarna, men ger ingen indikation på en konkret plan för hur det ska ske i praktiken. 

"Ni är medvetna om skadan"

World Padel Tour har tidigare kritiserats för att inte bry sig om spelarnas bästa i åtanke i hur de förhållit sig till sina egna regler och lagar, något som Players Padel Association (PPA) och Nasser Al-Khelaifi grundaren av QSI, tidigare visat starka åsikter om. 

Efter uttalandet om den nya situationen tog det inte långt tid innan PPA och deras ordförande Ale Galan, som tidigare gett hård kritik mot organisationen och kallat WPT för en “kommersiell cirkus driven av amatörer”, svarade och gav sin syn på det nya upplägget. 

“Spelarna informerades om ett formellt beslut som redan hade tagits, som vi nu måste förhålla oss till utan eget tycke i ärendet. Vi har inte blivit tillfrågade eller informerade om hur sättet att räkna poängen kommer att ändras eller modifieras. Ni är medvetna om den skadan som denna förändring innebär för spelarna, inte för de spelarna som ligger högst upp i rankingen, utan för just de som ligger lägre ner”, stod det i brevet från PPA. 


Annons:


 

Den här artikeln handlar om: