Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Windahl vill fortsätta med nya WPT-partnern — därför kan Pereyra stoppas

ANNONS

Efter den historiska WPT-helgen i Madrid meddelar Daniel Windahl att han siktar på att spela med Ramiro Pereyra även i nästa kval i Reus i mars.
— Vi får se om Pereyra kan bli av med sina padellektioner, säger Windahl till PadelDirekt.

Kvalet till World Padel Tour Miami Open slutade med förlust vid det allra sista hindret innan huvudturneringen för firma Daniel Windahl/Ramiro Pereyra. Duon överraskade alla och vann fem raka matcher — och i söndagskvällens Previafinal var man bara några bollar från att ta hem första set. Kvalfinalen mot Raul Marcos/Javier Garcia slutade 6–7, 2–6.

— Känslorna efter matchen är väl mest negativa. Men man börjar se lite ljusglimtar och se vad man gjort bra. Uppskatta all support hemifrån, och förstås från Andréas (Johansson) och framförallt Calle (Knutsson) som var med och pushade oss även om han var nere efter att han själv åkt ut. All heder till honom. Vi gjorde det verkligen som ett lag, säger Windahl.

Har du hunnit förstå hur stor helgens bedrift var?
— Jag har har inte tänkt på hur stor bedrift det var men jag tog boll för boll, fokuserade på nästa match och undvek att blicka för långt framåt. Vi gjorde det jävligt bra, jag och Rama. Vi visste inte riktigt hur vi skulle ta oss an första matchen men det lyckades vi ta oss ur. Sen gick vi bara vidare till nya höjder hela tiden.

Fick hotellnatt som bevis på framgången

Coach Andréas Johansson summerar kvalfinals-förlusten så här:

— Det blir så stor skillnad när vi kliver in på en bana med utspring. Spelet blir annorlunda, det kräver mer spel, mer pussel. Det är liksom inte bara att köra en första volleysmash så är det poäng. Det tog ett tag innan vi kom in i det. Men jag tycker absolut att nivån är där i första set, en nivå som räcker för att ta hem matchen, säger Johansson till PadelDirekt.

Den 98-rankade Daniel Windahl log stort när han berättade för PadelDirekts utsände på söndagen att World Padel Tour belönat honom med en gratis hotellnatt på söndagen, på grund av att han och Ramiro Pereyra nådde hela vägen till Previa-finalen. 

Daniel Windahl och tränaren Andréas Johansson skulle egentligen ha flugit hem till Sverige med Calle Knutsson vid 16-tiden på söndagen men det var med nöje som han bokade in ett nytt flyg på måndagen i stället.

Pereyra behöver ta ledigt igen

”Danne” blickar redan fram emot nästa WPT-kval i lilla staden Reus (Ari Sanchez hemstad) i mars.

— Martin Andornino har lämnat återbud även till Reus för att han inte är spelduglig så vi får se om Pereyra kan bli av med sina padellektioner för att åka till kvalet i Reus, lite utanför Barcelona. Vi hoppas på att det ska gå bra. Just nu vill jag bara hem till Sverige för att träna och ta nästa steg.

Hans tränare Andréas, som funnits vid sidan av banan och coachat mer eller mindre samtliga kvalmatcher i Madrid, tar ”Miami-missen” med ro.

— Det är lite surt. Men om jag ska säga något som är störande för spelarna, så är det att det skulle nog inte vara så här lätt. Att vi helt plötsligt går fyra omgångar längre än vi brukar. Det finns mer att förstå, mer att lära.

Sedan tillägger han snabbt:

— Jag hade älskat om både Simon och Danne fått åka till Miami, men ja… vi är inte riktigt där.

Så var Windahl/Pereyra sista match. 


Annons:

 

 

Den här artikeln handlar om: