World Padel Tour

Windahl efter historiska segern — en seger från Miamis WPT: ”Kommer dö för att vinna nästa”

ANNONS

Daniel Windahl bara skakar på huvudet efter att ha tagit sig till sista steget av kvalet till WPT Miami Open.
Han har svårt att ta in bedriften — men är hungrig på mer.
— Vi kommer fan dö för att vinna detta, säger han till PadelDirekt.

MADRID

Tillsammans med Ramiro Pereyra har det blivit fem segrar på två och en halv dag. Tre Pre Previa-vinster, och sedan två rysarsegrar i Previa (kval). Senast mot Gonzalo Rubio och Jorge Ruiz.

— Det är helt galet. I första set tyckte jag inte att vi var där mentalt. Vi kom inte upp i nivå. Sen i andra set så var det exakt det vi gjorde. Fick dubbelbreak och vann med 6-4, summerar Daniel Windahl matchen.

PadelDirekt träffar honom utanför WPT-kvalets anläggning Euroindoor efter att han duschat och fått smälta segern en stund. Men har är förstås uppe i varv, fylld av energi och lyckorus.

I söndagens seger lyckades man vinna med 7–5 i avgörande set efter att ha förlorat första med klara 2–6. Så här beskriver han det sista och avgörande setet:

— Sen var det känslokaos i tredje. Det var break fram och tillbaka, totalt fyra, och känslor upp och ner, och ner. När jag var ute på toa i andra set fick jag höra att Simon vunnit, och det tänkte jag på sen vid fem lika i tredje. Jag tänkte "han vann, nu vinner vi”, förklarar han med ett stort leende.

”Även här är vi underdogs”

Både Windahl och Pereyra spelar sitt livs padel och ser emellanåt ostoppbara ut.

— Vi hade sånt confidence när vi skulle serva för matchen en tredje gång, även om jag hade missat en forehandvolley jag inte missat i hela mitt liv vid matchboll. Jag tänker fortfarande på den bollen. Jag tänkte bara att jag ska hjälpa Rama så mycket jag kan, för han var grym. 

Nu möter ni Raul Marcos/Javier Garcia. En drömlottning?
Såklart är det ytterligare en tuff match, även här är vi underdogs. Spelar vi så här så sätter vi press på alla par.

Fem kvalmatcher sedan i fredags. Kroppen måste vara sliten?
— Jag känner mig faktiskt ganska bra i kroppen. Lite träningsvärk i stjärtmuskulaturen men det känns bra ändå. Rama säger att han är trött men han ser inte så trött ut. Vi har en match till i oss och vi kommer fan dö för att vinna detta.

Tränaren: ”Ett stort kvitto”

Coach Andréas Johansson fällde tårar när han fick se sin adept slå in och matchbollen, och sedan omfamna Windahl och Pereyra i en varm kram, känslostormande kram.

— Jag kan själv inte titta på det nu i efterhand, det är så mycket känslor som kommer, säger Andréas Johansson till PadelDirekt.

Glädjen går inte heller att ta miste på när undertecknad träffar honom en timme efter matchen.

— Jag är superglad, det klart att det är mäktigt. Men vi har två matcher kvar att ta hem, säger han och syftar på Simon Vasquezs kvalfinal (cirka 16.30) och Windahls (cirka 19.00).

Ni har jobbat för detta i några år.
— Det är jättemånga timmar och ja, år nu. Varje semester i flera år har gått till att vara här i djungeln, se och lära, och suga ut så mycket information som möjligt från folk. Jag känner att det är ett stort kvitto att vi gör rätt saker där hemma. Men vi ska vara väldigt ödmjuka, det kan bil riktigt tufft nästa tävling också…

Andréas Johansson slipper äntligen ha två adepter i gång i två olika matcher samtidigt för första gången denna helg. Han är dock lite tveksam till den egna insatsen vad gäller Vasquezs matcher.

— Jag frågade Simon om han verkligen vill att jag ska vara med, de har vänt två gånger i rad när jag lämnat hans match. Men nejdå, han vill ha mig där.

Hela kvalets avslutande tillställning innehåller en riktigt spännande match i matchen: Johan Bergeron mot Ben Tison — Frankrikes två bästa spelare.

— Jag tror det är viktigt eftersom Bergeron möter en landsman. Det kan behövas lite stöd mentalt där, att hålla honom lugn.

Precis som för spelarna måste det ha slitit en del på dig med alla dessa matcher?
— Ja men så är det. Jag har mitt anteckningsblock och min statistik som håller mig fokuserad och pigg. Men sen i kväll kommer jag att däcka helt.


VIDEO: Känslosamt efter segern i Previas andra omgång. 

Den här artikeln handlar om: