15-åriga Claudia Fernandez till sin andra huvudrunda i karriären.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Succén: 15-åriga supertalangen till huvudrundan

ANNONS

15-åriga supertalangen Claudia Fernandez har återigen bevisat att ålder bara är en siffra. 
Efter seger 6-3, 3-6, 6-0 mot Ana Fernandez/Arantxa Soriano är hon för andra gången klar för WPT:s huvudturnering.

— Vi spelade väldigt bra i första med väldigt få misstag. I andra set hade vi fler misstag och de spelade bra. I tredje gick det väldigt enkelt för, säger Claudia Fernandez till PadelDirekts systersajt Padel Alto. 

Claudia Fernandez är ingen vanlig 15-åring. När WPT-premiären i Miami spelas om två veckor borde hon kanske befinna sig i skolan. I stället ska hon och fem år äldre Sverigebekantingen Araceli Martinez mäta sig med världens bästa padelspelare. Fernandez är just nu rankad som nummer 77 i världen. 

— Mitt stora mål är att bli nummer ett och målet för i år är att vara i så många huvudturneringar som möjligt. Jag strävar efter att bli så bra jag kan och jag jobbar hårt för det varje dag. 

Möter fransk-spanskt par

Kvalet till Miami har spelats i Madrid under helgen så kanske fanns också många av Madrid-födda Fernandezs klasskamrater på plats och hejade fram henne. Just motståndarna Fernandez/Soriano var de som besegrade Amanda Girdo/Nela Brito i den första omgången av Previa (kvalet) men mot Fernandez/Martinez räckte de alltså inte till. 

Detta är andra gången som Fernandez, som fyller 16 år om cirka en och halv månad, spelar i en huvudturnering på WPT. Den första gången var i Cordoba. Då efter att ha slagit ut Girdo/Brito i Previa-finalen. I första omgången av Miami Open väntar det fransk-spanska paret Alix Collombon och Jessica Castello för Fernandez/Martinez. 

— Det kommer bli tufft men vi ska göra allt vi kan. 

Den här artikeln handlar om: