WPT Cordoba Open
World Padel Tour

Förlust för Girdo/Brito i Previa-finalen — supertalangen övermäktig: ”Besviken”

ANNONS

Det blev ingen historisk onsdag för Amanda Girdo/Nela Brito på World Padel Tour. 
Mindre än elva timmar efter gårdagens sensationella seger blev det förlust mot Claudia Fernandez/Lucia Perez Parra med 3-6, 5-7 i Cordoba Open. 

Återhämtningen blev kort efter en måndag där Amanda Girdo först upplevt en otroligt tajt tresetare, som följdes upp med en för henne historisk seger på WPT vid midnatt. Inga optimala förutsättningar för en ung spelare som gjort sin livs prestation. 

”Jag har varit lite nere… Det suger ju men sånt är det, och jag är här för att lära mig och det är klart att det känns men det är bara en del av hela resan. Jag tar med mig allt det bra från tävlingen, men även det dåliga, och åker hem med en bra magkänsla. Jag är också glad och stolt över min prestation”, säger Amanda Girdo i ett röstmeddelande till PadelDirekt. 

Men trots det fanns chanserna till att bli första svenska spelare att nå en huvudturnering på World Padel Tour. Paret som Girdo/Brito ställdes mot i dag hade de slagit tidigare och de var dessutom sämre rankade än paret de slog ut i går. Men den blott 18-åriga talangen får vänta på att skriva in sig i historieböckerna — denna gång stal en annan talang showen. 

Claudia Fernandez är bara 15 år men i och med den här segern har hon för första gången nått en huvudturnering. Där ställs hon och Perez Parra mot inga mindre än Marta Ortega/Bea Gonzalez. Just Ortega mötte faktiskt Fernandez i åttondelsfinalen på EM i somras. En match Ortega vann tillsammans med Tamara Icardo. 

Men efteråt hyllade Ortega Fernandez och gav henne ett tips. 

— Hon kommer att bli så bra. Hon borde redan nu börja spela professionellt för det är en ganska stor skillnad på att göra det och att spela juniorpadel, sa Ortega då. 

Ett tips Fernandez alltså lyssnade på och nu förvaltat på bästa sätt. 

Läs intervjun med Ortega och Fernandez här.

”Klara för huvudrundan. Det var tufft men vi lyckades”‚ skriver Claudia Fernandez på Instagram. 

Den här artikeln handlar om: