Urban Johansson, SPO.
Foto: Martin Nilsson
World Padel Tour

WPT Stockholm byter både datum och spelplats: ”Mycket vånda”

ANNONS

Stockholms historiska första WPT-turnering skulle genomföras på Tele2 Arena i april.
På måndagen kom beskedet att Stockholm får vänta till september och för PadelDirekt berättar arrangören SPO om den huvudsakliga anledningen — som stavas Avicii Arena.

Enligt World Padel Tours egna kommuniké vid 14-tiden på måndagen så flyttas Stockholm Open med anledning av coronarestriktioner. Men som alla svenskar vet så lyfts i princip samtliga restriktioner redan denna vecka — och nu visar det sig att det främst handlar om ett arenabyte.

— Givet omständigheterna och den situation som alla arrangörer befinner sig i så kände vi att när det gavs en öppning så tar vi den, säger Urban Johansson, tävlingsansvarig på Swedish Padel Open (SPO) till PadelDirekt.

Han förklarar att man hela tiden velat boka Hovet eller Avicii Arena för Stockholm Open, men att det i början av januari kändes som en bra lösning att i stället arrangera på fotbollsarenan Tele2 Arena.

— Nu har vi bokat upp Avicii Arena, det ska bli jävligt kul. Vi tror att upplevelsen kan bli starkare än på Tele2. Vi ville egentligen köra på Hovet nu i april men det kunde man inte hyra ut förrän man vet om Djurgårdens och AIK:s hockeylag har avslutat säsongen, säger Johansson.

Ni har hela tiden hållit utkik efter att det ska finnas en öppning för Hovet eller Avicii?
— Ja, så är det. Det var mycket vånda innan besluten, men det jag har sagt hela tiden är att Hovet eller Globen är att föredra. Det här är genomtänkt och bäst för alla intressenter.

”Sånt jäkla flyt med Malmö”

Deltävlingen som skulle hållas på Tele2 Arena 20–24 april kommer alltså att gå av stapeln i Avicii Arena 12–18 september i stället. WPT:s förklaring om Covid-19 stämmer ändå till viss del, menar SPO:s tävlingsansvarige.

— Vi var tvungna att ta hänsyn till omständigheterna. Visst, det öppnar upp nu i veckan men så kommer det kanske en smäll till efter sportloven som många tror… säger Urban Johansson. 

Har ni pratat med Folkhälsomyndigheten om detta?
— Nej, vi har inte pratat med myndigheterna men vi har pratat med de som har direktkontakt. Och det enda jag vet är att ingen vet nånting. Vi hade ett sånt jäkla flyt med Malmö som var några timmar innan det kom hårdare restriktioner, och det flytet kan man inte alltid lita på att ha.

Uppmärksamma läsare reagerade snabbt på att nya datumen för Stockholm Open, 12–18 september, krockar med jättemässan Padel Expo som arrangeras på Scandinavian Expo i närheten av Arlanda flygplats.

— Det är väl bara bra, eller?, funderar Johansson innan fortsätter:

— Vi kanske flyttar mässan till Globen. Va fasiken, vi kör padelmässan i Annexet, så samlar vi allt där!

Går för nytt publikrekord

Om man tycker att det är bra eller inte att den häftigaste padeltävlingen någonsin i Stockholm avgörs samma helg som världens största padelmässa går av stapeln beror nog på vem man frågar. Något de flesta svenskarna lär vara överens om är att återigen försöka sätta publikrekord för World Padel Tour. Succétävlingen i Malmö Arena i november blev den mest välbesökta någonsin utanför Spanien och nu är publikkapaciteten mycket högre.

— Ja vi vill sätta nya rekord. Globen tar in 13850 personer så vårt försiktiga mål är att försöka skapa världens största padeltävling… Angående biljetter så kommer vi att börja lite som i Malmö, att släppa några tusen till att börja med. Det första släppet hoppas vi göra inom tre veckor.


Annons:

Den här artikeln handlar om: