Tele2 Arena.
Foto: Bildbyrån
World Padel Tour

WPT Stockholm spelas på fotbollsarena

ANNONS

World Padel Tour kommer till Stockholm i vår.
På en presskonferens avslöjade precis SPO att tävlingen spelas på Tele2 Arena. Det bekräftar Swedish Padel Opens vd Urban Johansson för PadelDirekt. 

Den 20—24 april genomförs den första WPT-turneringen i Stockholm någonsin, men fram tills i dag har det varit oklart i vilken arena arrangören Swedish Padel Open (SPO) bjuder in världseliten till. Under succétävlingen WPT Malmö i november sade SPO till PadelDirekt att man hoppades på Hovet, men så blir det alltså inte. Det blir långt mycket större än så.

Via sociala medier läckte det på onsdagsförmiddagen ut var det blir. Simon Vasquez har delat en bild från fotbollsarenan Tele2 Arena på Instagram. 

Stockholm LeDap Open 2022”, skriver den svenska stjärnan.

I övrigt så har inte Swedish Padel Open kommunicerat någon information om WPT-deltävlingen i Stockholm. När PadelDirekt når SPO:s vd Urban Johansson via telefon så bekräftar han spelplatsen och ber att få lämna fler kommenterar senare under dagen.

Att världens bästa padeltour spelas på en fotbollsstadion med kapacitet för 30 000 åskådare är förstås en milstolpe för sporten i allmänhet, och ett mäktigt sätt för Sverige att skriva sig in i padelhistorien.

Den här artikeln handlar om: