Genrebild.
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Padelbanor tvingas stänga om kvällarna: “Man ska ju kunna sitta ute och grilla”

ANNONS

Det har nu tagits beslut om att utomhusbanorna i Gnisvärd på Gotland tvingas stänga anläggningen kvällstid.
— Vi har lagar och förordningar att rätta oss efter och blir tvungna att begränsa speltimmarna, berättar Ingemar Lundqvist till P4 Gotland.

I somras rapporterades det om ett par utomhusbanor i den lilla orten Gnisvärd som ligger ett par mil söder om Visby. I sommarstugeområdet där banorna byggdes har semesterfirare ruttnat ordentligt, och menar att de inte kunde utnyttja sin trädgård eller ha fönster och dörrar öppna utan att störas av ljudet från padelentusiasterna på ön. Ljudnivåerna beskrevs som tortyrliknande av stugägarna

Gnisvärd Padel måste nu begränsa speltimmarna rejält och får enbart hyra ut banorna mellan 10–18.tt beslut som kommenteras av . Tidigare var banorna bokningsbara 7–22. 

— Det är jättetråkigt att det är såhär men det är väl kanske en lärdom till kommande byggen, att vi ska försöka få banorna till bättre platser där de inte stör så mycket, säger Ingemar Lundqvist (M), vice ordförande i miljö- och byggnämnden till P4 Gotland.

”Man ska ju kunna sitta ute och grilla”

Han visar sympati för båda parterna i ärendet. 

— Det är tråkigt att det blir ett störande moment och det är naturligtvis tråkigt för den som har byggt banorna, då den har gjort en investering i byggandet av banorna med en tanke att det skulle fungera på lång sikt. Vi vill däremot inte göra det tråkigt för de med sommarstugor, man ska ju kunna sitta ute och grilla eller vad man nu gör i sin trädgård utan att störas av ljudet i denna utsträckning, säger Ingemar Lundqvist till Sveriges Radio.

Den moderata vice ordförande i miljö- och byggnämnden på Gotland tror att beslutet med att begränsa speltimmarna på utomhusbanor kan ge en viss styrning som i fortsättningen bidrar till liknande begränsningar på utomhusanläggningar i Sverige. 


Annons:


 

Den här artikeln handlar om: