Åhus, med padelbanorna till vänster nära stranden.
Nya padelbanor

Nya larmet från grannar till utebanor: ”Gråtfärdig”

ANNONS

Padelns byggboom i Sverige är positiv för de allra flesta — men det finns personer som dessvärre lider av utvecklingen.
Några av padelbanornas grannar.
— Man orkar inte. Ibland känner jag mig gråtfärdig, säger Gun Ivarsson till P4 Malmöhus.

På ett år har antal padelbanor här i Sverige mer än fördubblats. För några veckor sedan rapporterade PadelDirekt om att närboende till två nybyggda banor på Gotland beskriver padel som ”tortyrliknande”. Nu kommer liknande reaktioner från grannar till nya banor i skånska Åhus.

— Det har blivit psykiskt, det är påträngande. Från klockan åtta på morgonen till klockan tio på kvällen, dag ut och dag in, säger Gun Ivarsson till P4 Malmöhus.

Nya anläggningen Padel on the beachs tre padelbanor har byggts några meter från Guns sommarstuga i området Täppen på den mycket populära semesterorten. Hon står inte ut med ljudet — och Kristianstad Kommuns miljöchef konstaterar att ljudnivåerna är besvärliga att hantera i bostadsområden.

  Det är vår uppfattning att det är störigt för de som bor nära, tyvärr, och det är ju väldigt tråkigt att blivit så. Hela samhället var nog lite oförberedda på vilka störningar som padeln skulle medföra. Padel, har det visat sig, ger ifrån sig ett mer störigt ljud än många andra sporter, säger Cecilia Hammarberg till kanalen.

Till SVT säger en annan av de närboende att man knappt kan sitta och prata i sin trädgård på grund av allt dunkande.

— Det har varit bara positivt att ha stuga här. Tills nu. Nu är det bara elände, säger Sven Persson till SVT Skåne.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: