Rafa Mendez / Nasser El-Khelaifi
Foto: World Padel Tour / Bildbyrån
Internationell padel

WPT-spelaren avslöjar: Då startar nya världstouren — och så betalas WPT-böterna

ANNONS

Ju närmare säsongen vi kommer, desto fler blir signalerna om att Nasser Al-Khelaifi kommer att lyckas få världens bästa spelare att delta i ”nya FIP:en” redan i år.
— Om det blir ekonomiska sanktioner så kommer Qatar-touren ta hand om böterna, säger Rafa Mendez till Padel-Magazine.

World Padel Tours nya konkurrent ska alltså visa musklerna redan i år. PadelDirekt följer utvecklingen — som just nu handlar om vilka tävlingar de bästa spelarna i världen kommer att spela men som i längden kan föra sporten i en ny riktning — noga och har tidigare rapporterat om bland annat PSG-miljardärens Nasser Al-Khelaifis hånfulla sågning av WPT.

I Inside Padel kunde Andreas Ehrnvall förra veckan berätta att förhandlingarna mellan World Padel Tour och Internationella Padelförbundet är långt gångna

Enligt Rafael Mendez som är 51:a på världsrankingen råder ingen tvekan om att toppspelarna kommer att delta i en ny tour redan i år.

— Officiellt så startar den 2024, när våra WPT-kontrakt löpt ut. Tanken för 2022 och 2023 är att anordna turneringar mellan WPT:erna, säger Rafa Mendez till Padel-Magazine.

Tror att de andra tourerna är chanslösa

Trots att World Padel Tour-organisationen gått ut offentligt och hotat spelarna med böter om de väljer att bryta sina kontrakt (som innebär att de enbart får spela WPT) så kommer upp till tio stycken Al Khelaifi-sponsrade FIP-tävlingar att arrangeras under 2022.

Det kvittar att bötesbeloppen kan bli så pass höga som fem miljoner kronor för de allra högst rankade spelarna.

— Jag tror att de topp 20-rankade spelarna kommer att spela turneringarna. Om det blir ekonomiska sanktioner så kommer Qatar-touren (Al Khelaifi, reds, anm) ta hand om böterna, säger Mendez.

Den 197 centimeter långe spanjoren (världens längsta elitspelare?) säger i den stora intervjun med franska Padel-Magazine att både APT Padel Tour och Players Padel Tour är chanslösa i kampen om de bästa spelarna.

— Om Qatar-touren blir verklighet så kommer de andra tourerna att vara oväsentliga. Visst, spelarna kommer att vara fria (jämfört med de stränga WPT-kontrakten) men den friheten är begränsad om det är 25-30 tävlingar om året på den touren. APT gör fantastiska saker men det blir omöjligt för dem att fortsätta om de bästa inte spelar där inom tre, fyra år, säger Mendez.


Annons:

Den här artikeln handlar om: