Projektbild.
Foto: Padel Group
Nya padelbanor

Uppgifter i grannlandet: satsar över 100 miljoner på supercenter — ”Sevärdhet för hela padelvärlden”

ANNONS

Våra grannar i Finland vill som bekant aldrig vara sämre än svenskarna.
Nu inleder Padel Group Finland byggnationen av sin första premiumanläggning, den första i raden av en riktig storsatsning.

— Vi vill att centret blir en sevärdhet för hela padelvärlden och lyfta upp nivån på padelcenter i Finland, men även internationellt. I Finland finns det nu inte liknande center. Vi vill att det skall vara möjligt att spela stora internationella turneringar i Finland samt även locka padelproffs, säger medgrundaren Kristoffer Strandberg.

Fakta: Padel Groups center i Åbo

  • 13 banor
  • Läktare
  • Gym om 1.000 kvadratmeter
  • Restaurang
  • Pro Shop
  • Omklädningsrum med bastu
  • Golfsimulatorer
  • Loungeutrymmen
  • Konferensutrymmen med bastu

Enligt lokalmedia i Åbo så ligger kostnaden för padelanläggningen i Åbo på minst 100 miljoner kronor. Uppgifter som Kristoffer Strandberg Padel Group Finland varken vill bekräfta eller dementera just nu.


Hela pressmeddelandet

Padel Group i Finland kommer att lyfta padel till nästa nivå i Finland och har som mål att bygga ett av de främsta padelcentren i Norden. Centret kommer att ligga i Åbo att ha en totalyta på cirka 6.400 kvadratmeter och vara i tre plan. Centret kommer att innehålla 13 banor av WPT-standard och fyra av banorna kommer att vara officiella tävlingsbanor som uppfyller kraven för internationella turneringar. Vid tävlingsbanorna är det dessutom en platsbyggd läktare som tar upp till 300 personer. Vid turneringar och andra tillställningar är det även möjligt att lätt öka på kapaciteten.

Som mål har grundarna av Padel Group att hämta internationella turneringar, som till exempel World Padel Tour, till Finland och detta har även beaktats i hela planeringen av arenan. I första plan av arenan kommer förutom padelbanorna även läktare, restaurang, Pro Shop och omklädningsrum med bastu. I andra plan kommer ett välutrustat gym som är 1.000 kvadratmeter. I tredje plan kommer det golfsimulatorer, loungeutrymmen och två stora konferensutrymmen. Det som gör konferensutrymmen till speciella är att dessa är utrustade med bastu och är belägna vid tävlingsbanorna. Totalt har arenan fyra bastuar. 

Både konferensutrymmen, samt bastu i samband med dessa utrymmen, har fönster från golf till tak, vilket ger en otrolig sikt till tävlingsbanorna. Det kommer vara otroligt att följa proffsspelare spela på tävlingsbanorna från dessa utrymmen. Padelcentret är beläget i Åbo centrum.

— Vi vill att centret blir en sevärdhet för hela padelvärden och lyfta upp nivån på padelcenter i Finland, men även internationellt. I Finland finns det nu inte liknande center. Vi vill att det skall vara möjligt att spela stora internationella turneringar i Finland samt även locka padelproffs till Finland. Dessa mål har tagits i beaktan i hela planeringsprocessen av centret, säger medgrundaren Kristoffer Strandberg.

Under våren 2022 kommer byggprocessen att starta och centret kommer att vara färdigt om ett år, på våren 2023. 

Bakom projektet, som operatörerna av verksamheten på arenan, är Casimir Linnaila, Eemeli Aaltonen, Kristian Vuorenvirta, Paavo Koivisto och Kristoffer Strandberg. Padel Group har som mål att inom kort öppna flera center av denna nivå, och planering av dessa är redan under arbete.


 

Den här artikeln handlar om: