Förvärv

De köper upp världens största inomhuscenter

ANNONS

Padel United förvärvar Padel House i Espoo — världens största inomhusanläggning med 27 banor — liksom Åbos ledande aktör i form av Padel Park. Det skriver Padel United i ett pressmeddelande.

— Anläggningarna håller hög kvalité samtidigt som vi stärker vår kompetens i Finland, säger Markus Hellkvist, medgrundare, Padel United.

Padel House, som grundades av Tommi Vilhunen and Sasu Mellanen, öppnade 1 november 2019 och har i takt med att efterfrågan ökat adderat fler och fler banor. Just nu ryms 27 inomhusbanor i anläggningen i Esbo, strax utanför Helsingfors, samt tre utomhusbanor – vilket gör den till världens största padelanläggning.

— Vi är väldigt nöjda med att ha blivit en del av Padel United, med en av världens ledande padelkedjor i ryggen får vi möjlighet att utveckla vår befintliga verksamhet men också expandera ytterligare i Finland, säger Tommi Vilhunen, medgrundare, Padel House.

”Verkligen tagit padelsporten till sitt hjärta”

Padel Park grundades 2018 med anläggningar i Åbo samt Nådendal och öppnar inom kort i Reso.

— Att bli en del av Padel United känns väldigt bra och inte minst eftersom jag redan sedan tidigare samarbetat med Padel House för att utveckla sporten ytterligare. Under samma ägande kan vi ta ytterligare steg för att tillsammans bli än starkare, säger Tiia Sucksdorff, grundare, Padel Park.

För Padel United är förvärven av Padel House och Padel Park startskottet för en rejäl satsning i Finland.

— Vi tror starkt på Finland som verkligen tagit padelsporten till sitt hjärta. Att knyta till oss två av Finlands absolut främsta varumärken känns fantastiskt kul och starten på något riktigt stort, säger Markus Hellkvist.

Den här artikeln handlar om: