Gänget bakom EEP.
Foto: EE Padel
Internationell padel

Svenskar investerar i stort USA-projekt: ”Startar i Kalifornien 2022”

ANNONS

I samband med en sammanslagning mellan två etablerade spanska padelbolag så kliver svenska investerare in och möjliggör en stor satsning på att lansera padel i Kalifornien, USA.

— Uppdraget vi har är att ta padel till den amerikanska marknaden, och vi startar i Kalifornien 2022. EEP har unika möjligheter att etablera världens snabbast växande sport på världens största sportmarknad, säger investeraren Philip Siberg.

Nybildade EE Padel skriver i ett pressmeddelande att man efter sammanslagningen mellan Eljoi Padel och EcoNatura SL nu fått stöd av svenska investerare för att kunna göra en storsatsning på USA.

EEP:s mål är att bli världens största tillverkare och leverantör av padelbanor. De två bolagen som gått samman har installerat flera hundra banor senaste året, skriver man i pressmeddelandet. Eljoi Padel jobbar med banor, EcoNatura med konstgräs. 

— Vi har skapat en premium-leverantör inom padelbanor och dess tillbehör för att nå ut till hela världens padelentusiaster. Vårt löfte är att erbjuda branschens bästa service och produktionskapacitet, säger Alberto Garcia Parrilla, partner på EE Padel (EEP).

EEP:s team: Alberto Garcia Parrilla (Partner), Magnus  Ottosson, (Sales Director), Christ Ishoo (COO), Daniel Jadeholt (CIO) och Philip Siberg (Investor). Läs mer om de svenska investerarna på deras hemsida.


 

Du kanske även vill läsa: Se tv-jättens padelreportage från Miami: ”Är beroende — älskar det” Den här artikeln handlar om: