Cayetano Rocafort och Simon Vasquez kan mötas i SPT-finalen.
Foto: Every / Bildbyrån
Swedish Padel Tour

Så ska Every Padel få folk till SPT-finalen: ”Hoppas på publikfest”

ANNONS

Det är bara en dryg vecka kvar till SPT-finalen på nya Every Padel Kopparlunden i Västerås.
Den uppskjutna säsongsavslutningen som kan få en mäktig herrfinal där 2021:s SPT-kungar ställs mot varandra.

— Vi ser fram emot att få se en hel del roliga lag på årets mest prestigefyllda SPT. Att se Caye (Rocafort) med Appelgren (Daniel) ska till exempel bli jättespännande, säger Marc Sätre, verksamhetschef Every Padel Hälla och Kopparlunden.

14–16 januari genomförs den åttonde och sista deltävlingen på Swedish Padel Tour 2021. En turnering som blev uppskjuten en månad med anledning av SM-kaoset som uppstod under hösten. Arrangören Every Padel Kopparlunden ser fram emot att fylla läktarna, under kontrollerade former.

— Daniel Windahl och Simon Vasquez vann SPT:n här i Västerås (Hälla) 2019 så det blir kul att de återförenas just här igen. Sen så klart spännande att se om Barre (Soleymani) och Anto (Andersson) kan gå till final nu när de kör ihop igen, säger Marc Sätre.

Det mest intressanta på förhand blir att se om något par kan rubba nygamla stjärnduon Daniel Windahl/Simon Vasquez. En drömfinal många förmodligen hoppas på är att de ställs mot Cayetano Rocafort/Daniel Appelgren.

— Jag tror att det skulle kunna bli riktigt tajt. Appelgren var ju verkligen en komet förra året.

”Det är lite nytänkande”

Varför Svenska Padelförbundet valde att slutföra säsongen 2021 i Kopparlunden är för att tävlingsförutsättningarna är optimala där, berättar verksamhetschefen. Anläggningen har sju dubbelbanor, två singelbanor och tio meter takhöjd.

— Vi har bra läktare, kringytor och banor med utspring. Det blir en players lounge också så jag tror att spelarna kommer gilla det.  

Hur är banorna?
— Tre banor är mondo och fyra är italienska från en leverantör som Bela (Fernando Belasteguin) rekommenderat alla Every-hallar. Det är ett ganska långsamt underlag, men glasen tar ganska mycket spinn. Och det är panoramaglas på alla banor.

För första gången någonsin pågår en organiserad, digital biljettförsäljning på en SPT-tävling, säger Marc Sätre.

— Det är lite nytänkande. Vi tar en symbolisk summa som går till barn och ungdomsverksamheten. 100 kr om dagen, hela helgen för 200 kr. Vad jag vet så är det biljettförsäljning för första gången någonsin.

Marknadsför i lokaltidningen

För att komma in krävs uppvisande av covidpass. Biljetterna är nödvändiga för att kunna kontrollera antal personer man får ta in nu under den ökande smittspridningen av covid-19 (omikron, främst).

— Det är jätteviktigt eftersom det är nya covidregler, det ger oss kontroll över sittplatserna.

Hur många kan och hoppas ni kunna ta in?
— Jag hoppas att det blir en publikfest, men det är jättesvårt att veta nu hur folk känner med rekommendationer och covidpass. Vi tar in 200 till 300 personer eftersom alla ska ha en sittplats, ingen besökare kommer att få stå och titta.

Många padelevenemang har fått kritik för att de marknadsförts dåligt. Hur marknadsför ni SPT-finalen?
— Västerås tidning hjälper oss med att sköta biljettförsäljning så där kommer SPT:n att synas, och även kommunen har varit väldigt hjälpsam med synlighet. Både med annonsering och skyltning på digitala skyltar ute vid vägarna här i Västerås.

Den här artikeln handlar om: