Foto: Bildbyrån.
Svensk Padel

Säsongen fortsätter in i 2022 — förbundet om situationen: ”Inte helt lyckat”

ANNONS

Den svenska padelsäsongen 2021 kommer att fortsätta in i 2022. 
Kvar av denna haltande säsong är SPT Masters-slutspel som ska gå av stapeln den 14-16 januari på Every Padel i Västerås. 

— Det är inte helt lyckat, man hade behövt lite längre period för spelarna att ha återhämtning och försäsong, säger förbundets kommunikationsansvarig Kent Persson.

Det var när SM, på grund av en kollektiv bojkott från de manliga elitspelarna, sköts fram från september till december som den svenska padelsäsongen fick lov att maka på sig in i 2022. Masters-slutspelet som skulle ha spelats i december blev tvunget att flyttas då SM i stället spelades i då. Därmed kommer den här säsongen inte vara officiellt avslutad förrän den 16 januari. 

— Det dilemmat vi hamnat i nu är att den här säsongen blir lite för lång. Vi fick förlänga säsongen eftersom vi fick skjuta fram SM, och det gjorde att vi fick flytta på Masters in i januari. Vi vill spela Masters innan 2022:s års säsong drar i gång. Det är inte helt lyckat, man hade behövt lite längre period för spelarna att ha återhämtning och försäsong på, säger Kent Persson, Svenska Padelförbundets kommunikationsansvarig.

Tycker spelarna att det känns okej?
— Ja, när vi hade dialogen om att flytta SM och då också Masters fick vi signalen från spelarna att det här upplägget ändå var okej och då gjorde vi det. Vi har haft dialogen med spelarna.

Men verkligheten för den svenska padeleliten ser olika ut. De flesta spelarna håller till i Sverige men en del, såsom till exempel Simon Vasquez, Daniel Windahl och Amanda Girdo åker på träningsläger i Spanien och spelar många turneringar utomlands. Chansen att Daniel Windahl, som har ytterligare en lång säsong framför sig, spelar SPT Masters mitt i försäsongens januari är nog inte särskilt stor.

— Jag förstår att det finns ett par olika nivåer beroende på hur du planerat att lägga upp din säsong. Det är fortfarande så att spelarna som spelar SPT och SM också spelar i Sverige. De har inte har lika tufft spelprogram som de svenskar som också försöker att etablera sig internationellt. De har ett enormt tufft spelprogram, för dem förstår jag att det blir ännu tuffare.

Övervägde ni några andra alternativ? 
— Alternativet var att ställa in och det ville vi helst inte. Det var även spelarnas besked. 

Den här artikeln handlar om: