PD testar

PadelDirekt testar padelcenter: Padel United Västerhaninge

ANNONS

I del fyra av artikelserien PD testar padelcenter åker vi till Stockholmsförorten Västerhaninge för att spela på Padel Uniteds stora anläggning.


Snabbfakta
Vad: Padel United Västerhaninge
Var: Västerhaninge, tre mil söder om Stockholms centralstation
Öppningsdatum: 6 mars 2020
Storlek: 13 banor
Takhöjd: 12 meter


Betygsskala
1: Underkänt
2: Godkänt
3: Bra
4: Mycket bra 
5: Världsklass

Padel United Västerhaninge

Takhöjd

Viktor: 🎾🎾🎾🎾
Mycket bra, vilket är positivt för en medelmåtta som jag som inte sitter inne på de där känsliga lobbarna. Takhöjden på 12 meter tycker jag är tillräckligt för en fyra. Vill man flasha ordentligt — och få den där femman — ja, men då ska det vara något alldeles extra. 

Martin: 🎾🎾🎾🎾
Har man 12 meter på samtliga banor snuddar man ju vid en femma… men nej, det får stanna vid “mycket bra”.

Golvytor/läktare

Viktor: 🎾🎾🎾🎾
Definitivt bättre än många andra hallar där banor pressats in för att optimera intäkterna. Här finns det en hel del ytor och man behöver inte trängas. Var också värd för ett Studio Padel-event där läktare kunde byggas upp. 

Martin: 🎾🎾🎾
Känns som väldigt genomsnittlig svensk padelhall med två sociala ytor med sittplatser och några bord mellan några av banorna, intill omklädningsrummen. Men ingen klockren centercourt och då stannar det på tre PD-bollar.

Ljus 

Viktor: 🎾🎾🎾🎾
Hmm, tänker att jag aldrig riktigt reflektarade ljuset, vilket definitivt är något positivt. Inga lampor i ögonen man stördes  av — vilket kan vara så förbannat irriterande. Dessutom gillade jag det generella ljuset i hela hallen. Det kändes som en upplyst och ljus hall. 

Martin: 🎾🎾🎾
Stabilt, utan att vara perfekt. Bländades vid något tillfälle när Viktor slog sin patenterade 11-meterslobb.

Omklädningsrum

Viktor: 🎾🎾
Godkänt absolut men tja, det är väl inte det de trycker upp högst i sin annons för hallen. Litet, klassiskt, vanligt omklädningsrum som gör sitt men inte mer. 

Martin: 🎾🎾
Tidigare kunde förbipasserande se rakt in på ditt heligaste om dörren öppnades när du stod i duschen. Det åtgärdades för några månader sedan — och lyfter betyget från underkänt till godkänt

Kommunikationer

Viktor: 🎾🎾
Det fanns så klart en anledning till att vi tog bilen från Stockholm ut till Västra Haninge. Det krävs tåg, buss, byten, och allt möjligt för att komma ut till hallen. Bor du närmare och inte har bil är det heller inte så att busshållplatsen ligger väg-i-vägg med hallen utan man måste gå en bit. Godkänt men inte mer än så. 

Martin: 🎾🎾
Nu åkte vi bil, vilket tar 25-30 minuter från centrala Stockholm. Att ta pendeltåget från samma plats hade tagit 32 minuter, och sedan en promenad på 11 minuter för att komma fram till entrén. Placeringen djupt inne i ett industriområdet lär innebära en rejäl cykeltur även för den som bor i Västerhaninge.

Underlag

Viktor: 🎾🎾🎾
Bland annat spelat en match här och fick dyngpisk så jag bör väl skylla allt på underlaget som vanligt? Nej, så klart inte. Men det var ett underlag som jag subjektivt inte trivdes med — jag kände inte att man fick den där sköna kontrollen som vissa banor ger. Ingen aning varför, bara en sån där känsla man inte kan förklara. Men rent objektivt så var det bra. Nya och fräscha banor som togs väl om hand om. 

Martin: 🎾🎾🎾🎾
Inte mycket att klaga på. Inte extremt snabbt, inte jättelångsamt. Upplevde skicket som bra.

Akustik

Viktor: 🎾🎾🎾🎾
När vi var där var det inte så mycket folk runtom i hallen vilket gör det lite svårt att bedöma. Men jag drar mig till minnes att det inte fanns, som i andra hallar, något bubblande sorl av ljud som stör. Och logiskt sätt gör ju den fina takhöjden att mycket ljud försvinner. 

Martin: 🎾🎾🎾🎾
Har både spelat själv och bevakat en tävling här (Studio Padel Stockholm Showdown) och kan intyga att akustiken är finfin både när hallen är i princip tom och när fylls med en hel del folk och hög volym på musiken.

Insida 

Viktor: 🎾🎾🎾
Nytt, modernt, fräscht och snyggt men inget liksom eget genuint som drar ögonen till. 

Martin: 🎾🎾🎾
Trevligt, men opersonligt. En enkel anläggning som kändes välstädad.

Utsida 

Viktor: 🎾🎾
Lider ju som många andra hallar av att ha flyttat in i en redan befintlig trött gammal hall. Så det är kanske inte så mycket att göra. Men till exempel Hede Padelcenter har trots allt gjort ett försök till att putsa ytan och det gör fan nått!

Martin: 🎾
Nej, det är definitivt ingen hall som man blir inspirerad av. Inklämd i ett stort industriområde, med en inklämd entré vid en inklämd liten bilparkering.

Totalbetyg: 54

Sammanställning

Takhöjd: 8
Golvytor/läktare: 7
Ljus: 7
Omklädningsrum: 4
Kommunikationer: 4
Underlag: 7
Akustik: 8
Insida: 6
Utsida: 3


Topplista

  1. 75 poäng: Globen Padel
  2. 74 poäng: Stiga Sports Padel Center
  3. 68 poäng: Hede Padelcenter
  4. 54 poäng: Padel United Västerhaninge

Är vi helt rätt på det eller ute och cyklar? Har vi för höga krav? Dela gärna med dig av dina åsikter på PadelDirekts Facebooksida.

Den här artikeln handlar om: