Globen från golvet.
Foto: Bildbyrån
PD testar

PD testar padelcenter: Globen Padel

ANNONS

Det är dags för del två i artikelserien PD testar padelcenter.
Den andra anläggningen vi har valt att testa och betygsätta är ingen mindre än Globen Padel. 

Globen Padel har sedan början av mars stängt, men öppnar igen i mitten av april och sedan kör fram till sommaren. Minst.

Snabbfakta
Vad: Globen Padel
Var: Stockholm
Öppningsdatum: 1 november 2020
Storlek: Tolv dubbelbanor och två singelbanor. 
Takhöjd: 85 meter
 

Betygsskala
1: Underkänt
2: Godkänt
3: Bra
4: Mycket bra 
5: Världsklass

Testpatrull: Viktor Andersson och Martin Nilsson, reportrar på PadelDirekt. 

Globen Padel

Takhöjd 

Viktor: 🎾🎾🎾🎾🎾 
Förmodligen den hall/arena med högst takhöjd i världen. Globen Padel kan stoltsera med hela 85 meters luft upp till taket. Det blir nästan töntigt att bara ge en femma här. 

Martin: 🎾🎾🎾🎾🎾🎾 
Globen goes Glenn Hysén. Viktor kan ju ligga kvar med sin femma men när inte ens han lyckas lobba upp bollen i taket måste det bli en sexa.

Foto: Bildbyrån.

Golvytor/läktare

Viktor: 🎾🎾🎾🎾🎾
Även här har ju Globen ett positivt handikapp eftersom de flyttade in i en redan klar hall. Men också här är det ju solklart fem plus. ”Man känner ju sig som proffs när man står på banan och spelar”, som någon sa. Läktarna väger sedan upp det alldeles för tajta utrymmet mellan banorna. 

Martin: 🎾🎾🎾🎾🎾
Här är jag benägen att hålla med. Till hundra procent. Snålt med golvyta mellan banorna i mitten vägs VERKLIGEN upp av de 13 850 läktarplatserna.
 

Ljus

Viktor: 🎾🎾🎾
Det är absolut inget uselt ljus och man ser bra, däremot finns det absolut ställen på banan där du får lampan rätt i ansiktet inför en smash. (vilket i för sig är perfekt att skylla på när man bränner smashen i glaset). 
 

Martin: 🎾🎾🎾
Ja, på några av banorna har man fått strålkastarna rakt i ögonen när den vinnande smashen är i full färd. Det är ett jäkla tryck på lamporna,

Foto: Bildbyrån.

Omklädningsrum

Viktor: 🎾🎾🎾🎾
Tyvärr för Globen har ju omklädningsrummen, som används av Tre Kronor, inte använts speciellt mycket på grund av pandemin. Tyvärr eftersom det är riktigt fina rymliga omklädningsrum — där det till och med är utsmyckat med tv-apparater — det är det inte många padel-omklädningsrum som har. 

Martin: 🎾🎾🎾
Ja, detta är en svårbedömd kategori i dessa coronatider men allt som kollegan skriver här ovan stämmer ju. Förutom att jag har svårt att se tv-apparater som utsmyckning, hehe.
 

Kommunikationer

Viktor: 🎾🎾🎾🎾
Är väl snudd på fem plus. Drygt fem minuter från Globens tunnelbanestation, där även tvärbanan stannar. Är egentligen nära från alla håll med gångavstånd även från Blåsut och Skärmarbrink. 

Martin: 🎾🎾🎾🎾🎾
Jag tar klivet som Viktor inte vågar, upp på fem plus. Går fort att ta sig till Stockholms Centralstation och det kan inget annat padelcenter skryta med.

Foto: Bildbyrån.

Underlag

Viktor: 🎾🎾🎾🎾
Blir ju en väldigt subjektiv bedömning här och även här är jag positiv. Rätt snabba med lagom mycket sand är min bedömning. 

Martin: 🎾🎾🎾
Jag är lite mer för det långsamma underlaget, och det får gärna vara en matta helt utan sand. Minus för att det fanns skarvar redan första veckorna. Ett tecken på att det var bråttom att få igång verksamheten i höstas?

Akustik

Viktor: 🎾🎾🎾🎾
Får ju även här stor hjälp av hallen där mycket av ljudet ”försvinner i väg” på grund av storleken. 

Martin: 🎾🎾🎾🎾🎾
Känslan av att ljudet försvinner rakt upp och ut vidare i rymden är riktigt härlig. Trots att banorna ligger tätt i mitten av arenan störs man väldigt sällan av annat än motståndarnas hån.

Insida 

Viktor: 🎾🎾🎾🎾
Som i princip alla vet är ju Globens innandöme mäktigt. Maffigt, fräscht och snyggt. Är ju dock inte direkt nyrenoverat, vilket hade behövts för en femma. 

Martin: 🎾🎾🎾🎾
Enig med föregående talare. 

Utsida

Viktor: 🎾🎾🎾🎾
Givetvis är ju synen av Globen maffig även när det kommer till utsidan och storleken har ju betydelse. Eftersom jag själv bor vid Globen kanske själva wow-känslan delvis försvinner för mig men jag vill ändå hävda att utsidan är lite plåtigt trist.

Martin: 🎾🎾🎾🎾🎾
Det blir nog svårt att hitta ett padelcenter som är något annat än ”plåtigt trist”, om du tycker att Globen är det. Visst finns det vackrare arenor, men som padelanläggning räcker det för ännu en femma från mig. Måla den limegrön så har vi en sexa.

Foto: Bildbyrån.

 

Totalbetyg: 75

Sammanställning

Takhöjd: 11
Golvytor/läktare: 10
Ljus: 5
Omklädningsrum: 7
Kommunikationer: 9
Underlag: 7
Akustik: 9
Insida: 8
Utsida: 9

Topplistan: PD testar padelcenter

Globen Padel, 75 

Hede Padelcenter, 68

 

Foto: Bildbyrån.


 

Foto: Bildbyrån.


 

Foto: Bildbyrån.

 

 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: