Foto: Euro Finans Invitational
Svensk Padel

Girdo korad överlägsen drottning av EFI

ANNONS

Det är inte svårt att plocka ut vem som presterat bäst under den första Euro Finans Invitational-säsongen av Euro Finans Invitational. 
19-årige Amanda Girdo blev mästare i fem av sex tävlingar — den senaste efter finalseger 7-5, 6-2 över Araceli Martinez och Ajla Behram.

— Jag har tagit extremt stora steg, det känner jag själv, säger Amanda Girdo i Padel-Televisions sändning.

Det var helt enkelt ingen som rådde på den svenska talangen i år. Fyra titlar tillsammans med Nela Brito, vilken hon spelade med i dag, och en med Ariadna Canellas. Men de i dag var Girdo/Brito illa ute — underläge 0-4 i första set.

— Det kändes lite konstigt mellan oss, det var inte som det brukar. Vi var liksom inte där men sen fick vi med oss några poäng och därefter lossande det, säger Amanda Girdo.  

Matchen var böljande fram och tillbaka med flera välspelade poäng men när Girdo/Brito hittade sitt spel flög de i från. I en poäng visade Girdo upp ett fantastiskt spel där många av padelns komponenter fanns med, försvar, anfall med flera olika slag.

— Det var skönt att få avgöra där, jag var helt slut efter den.

Girdo menar att en stor del av hennes utveckling det här året går att härröra till att hon fått chansen att både spela och träna med spanska spelare.

— Jag är på en helt annan plats i min padel än vad jag var i augusti och jag har ju haft möjlighet att spela med en spanjorska under säsongen men även titta på spanjorer, både killar och tjejer. Det har gjort så mycket och det ska bli riktigt kul att se hur det blir när jag får vara därnere och verkligen träna intensivt. 

I den efterföljande herrfinalen ställdes SPT-kungarna Simon Vasquez och Caye Rocafort mot varandra. Vasquez i par med Agustin Gomez Silingo tog en imponerande seger, 6–4, 7–5, över Rocafort och WPT-stjärnan Tito Allemandi. 

Sverigetvåan och Silingos andra titel på Euro Finans Invitationals tour, som nu är över för detta år.

Den här artikeln handlar om: