Mapi och Majo Alayeto.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

TV: Se läckra avgörandet när tvillingarna står för årets (?) WPT-skräll

ANNONS

Årets skräll på World Padel Tour inträffade förmodligen alldeles nyss här i Madrid.
Mapi och Majo Alayeto slår till med en jätteknall och slår ut WPT-drottningarna Triay/Salazar i raka set.

Se den oerhört läckra matchbollen och segerjublet i spelaren ovan.

MADRID

Mapi Alayeto och Majo Alayeto stod för en närmast perfekt kvartsfinal-insats och vann med 6–3, 6–2 över Gemma Triay och Alejandra Salazar.

Perfekt var även matchens sista slag. Ett utspring efter att Gemma Triay kickat ut bollen, ett utspring som avslutades med ett slag på ”rätt” sida nät och matchen var över. Ett stort jubel utbröt bland de drygt 2000 personerna i Madrid Arena samtidigt som i princip alla ställde sig upp och gav tvillingarna stående ovationer.

Tvillingarna Alayeto har haft ett tufft år. Detta är blott fjärde gången de långa spanjorerna når semifinal. Men det viktigaste är trots allt att Mapi kan spela padel. I somras meddelade hon nämligen att hon drabbats av MS. Ett faktum som förstås gör dagens dunderknall ännu mer imponerande.

Salazar och Triay förlorar samtidigt sin blott åttonde match av totalt 59 på World Padel Tour i år. Paret har vunnit hela åtta titlar och frustration var stor både under och efter matchen. Triay slog sitt racket hårt i nätkanten i samma sekund som hon insåg att det ett mycket oväntat uttåg redan efter 80 minuters spel i Madrid Arena.

Se alla resultat från World Padel Tours Mastersfinal här.

 

 

Den här artikeln handlar om: