Mapi och Majo Alayeto.
Foto: World Pade Tour
World Padel Tour

Världsstjärnan Mapi Alayeto har drabbats av MS

ANNONS

Världsstjärnan Mapi Alayeto har drabbats av sjukdomen MS, Multipel Skleros.

Multipel skleros, oftast förkortat MS, är en neurologisk sjukdom som drabbar centrala nervsystemet, det vill säga hjärna och ryggmärg. I de flesta fall utvecklas en bestående funktionsnedsättning över tid. Det finns inget botemedel mot sjukdomen men det finns olika läkemedel som kan bidra till att minska sjukdomsskoven.

”Jag har dragits med hälsoproblem och efter att ha gjort alla tester har det bekräftats att jag har Mulitpel Skleros. Det är en oförutsägbar sjukdom”, skriver Mapi Alayeto. Läs hela inlägget på Instagram.

Maria Pilar ”Mapi” Sanchez Alayeto och hennes tvillingsyster samt partner Maria José ”Majo” Sanchez Alayeto har tillhört den absoluta världseliten i flera år. Det var inför WPT-tävlingen i Alicante som hon plötsligt tvingades lämna återbud av personliga skäl, och nu kom alltså det mycket tråkiga beskedet att hon drabbats av MS.


Fakta

MS är en sjukdom som kan ge flera olika besvär beroende på vilka nervtrådar som är skadade. Vanliga symptom är pirrningar, domningar, svårigheter med gång och balans samt synbesvär.

MS är en sjukdom som attackerar det centrala nervsystemet (hjärna och ryggmärg). I och med detta kan det uppstå en inflammation i nervtrådarna och olika nervimpulser störs beroende på var inflammationerna sätter sig. Inflammationen kan gå över och sedan komma tillbaka. Därför kan sjukdomen gå i skov.

Källa: Nervsjukdomar.se

Den här artikeln handlar om: