Blogg
Padelbabbel: PadelDirekt flyttar till Spanien — gör hårdsatsning på World Padel Tour
ANNONS

PadelDirekt goes international.
Ja så är det — och redan på torsdag är hela redaktionen på plats på Madrid Master.

Vi är förvisso inte mer än två reportrar (jag och Viktor Andersson) på PadelDirekt. Och nej, vi ska inte flytta PadelDirekt permanent till Spanien.

Men halva redaktionen har faktiskt flyttat. Undertecknad bor nu i Valencia, vilket innebär att vi bestämt oss för att göra en rejäl satsning på vår World Padel Tour-bevakning från och med nu.

Säsongen 2022 kommer PadelDirekt att vara på plats på alla WPT-kval i Spanien som har svenskintresse. Det blir punktbevakning av våra hårdast satsande svenskar som både tränar och tävlar internationellt. Även om WPT sprider ut sig över världen framöver så är organisationen fortfarande helspansk, och det kommer arrangeras mängder med challengers, opens och masters på spansk mark även de närmaste åren.

Målet är att vi ska ha direktrapportering från Pre Previas och Previas. I dagsläget finns det inget som tyder på att World Padel Tour väljer att streama mer än huvudrundan, och då känns en skriftlig liverapport som en härlig lägereld vi kan skapa för alla svenska WPT-nördar när våra svenskhopp utmanar ute i vida världen.

Hur livet är som padelreporter i Spanien så här i december annars?

Ljuvligt, må jag säga. Klimatet är härligt och pendlar mellan 15–20 grader dagtid, jag har tre minuters promenad till ett padelcenter och spelade själv sex stycken 90-minutersmatcher förra veckan (kostade mig i snitt fem euro per match) och wifi här hemma i lägenheten är klart snabbare än hemma i Stockholm.

Det vore helt enkelt dumt att klaga.

I morgon kommer kollega Viktor Andersson på besök innan vi drar vidare till Madrid och möter upp vår Padel Alto-kollega Filip Björne, för att sedan ta oss till Madrid Arena för Madrid Master. 

Det blir WPT-debut för både mig och Viktor på icke-svensk mark, det kan inte bli annat än en höjdare. 

Till: vilken typ av journalistik önskar ni från Spanien? Tipsa oss gärna på PadelDirekts facebooksida eller mejla martin.nilsson@padeldirekt.se.

 

Adios, a recurrente (ja jag translateade).

 

Den här artikeln handlar om: