Fyra av SM:s största stjärnor.
Padel-SM

Guide: Så spelas SM i Kungälv 2021 — över 200 spelare på plats

ANNONS

Padel-SM 2021 som spelas mellan 10-12 december är det nionde i ordningen. 
Mästerskapet spelar i WAP Kungälv och kommer att pågå på tolv banor samtidigt.

PadelDirekt är på plats hela helgen och rapporterar från Svenska Mästerskapen 2021.

Så spelas SM:

SM spelas i Kungälv 10-12 december. Det är ett mästerskap som först skulle spelats i september men som sköts upp efter att en stor del av herrspelarna valt att bojkotta turneringen.

Deltagare: 

Normalt spelas även junior-SM under SM-helgen men denna gången är det enbart senior-SM som spelas. Totalt är 224 spelare anmälda i år. 112 damer och 112 herrar. 

Förutsättningar:

WAP Kungälv (tidigare Padel of Sweden) kommer att ha tolv banor i gång samtidigt under SM. Mattorna är de klassiska Mondo-mattorna, vilka är ganska långsamma. Det kalla vädret påverkar temperaturen i hallen och bidrar också till att spelet blir långsammare. Det är dock ganska lågt i tak, åtta meter vid centercourten och något högre på de andra banorna, vilket kommer att passa spelare med bra smash.

Spelschema:

SM inleds med herrarnas första omgång 13.00 fredag 10 december. Här kan du se hela spelschemat.

SM-historia:

SM i Kungälv är det nionde SM:et i ordningen. Det började spelas redan 2010 men under under två år, 2013-2014 spelades inget SM. På herrsidan har Simon Vasquez i år chansen att ta sitt tredje guld. På damsidan har Antonette Andersson chansen att ta sitt fjärde guld. Noterbart är att Antonette Andersson varit i samtliga finaler sedan SM började inkludera damer år 2015.

 

Den här artikeln handlar om: