(Projektbild)
Jungle Padel
Nya padelbanor

Svenskar öppnar paradisöns första padelcenter: ”Övertygade”

ANNONS

Robin Ekman föll för Bali, föll för padel och sålde lägenheten i Stockholm för att öppna Balis första padelcenter.
— Vi tror att padeln kommer att växa här som den gör i Europa, säger han till PadelDirekt.

Tillsammans med en annan svensk, en italienare och en engelsman äger han Jungle Padel som öppnar dörrarna till fyra padelbanor i Canggu, Indonesien i januari.

— Det är stället som alla europeiska 20, 30 och 40-åringar åker till. Det är bara drygt en mil från flygplatsen och välkända Kuta Beach, säger Robin Ekman.

PadelDirekt har skrivit det flera gånger tidigare men det tål att upprepas: 2021 har blivit året då padeln sprider sig över hela världen. För några månader sedan skrev vi ett reportage om en svensk som öppnat en anläggning i Lombok, Indonesien (grann-ö till Bali) som är ett gott exempel på det.

— Jag är helt såld på padel och kommer nog själv spela minst en gång om dagen. Målet är att skapa ett padelcommunity här, med en blandning av locals, expats (inflyttade) och turister, berättar Robin Ekman.

Är ni alltså först på Bali, det finns ingen bana sedan tidigare?
— Det finns en spanjor som har en bana med betongväggar på södra Bali, men jag vill inte ens kalla det padel. Det blir ju något annat. Så ja, vi är först och åtminstone i ett år lär vi vara ensamma om att ha padelbanor på Bali.

När öppnar ni?
— Vi öppnar första veckan i januari. Det blir fyra banor, varav tre med tak. Planen var att öppna nästa vecka men vi är mitt inne i en regnperiod så det har varit svårt för byggarbetarna.

(Projektbild Jungle Padel)

Vill etablera sporten bland lokalbefolkningen

För att balineserna ska ha råd att spela så blir det lägre pris per timme för de lokala invånarna på 45 kr per person. För övriga kommer priset att ligga på drygt 65 kr per person, alltså 260 kr i timmen.

— Det är extremt mycket européer som kommer hit, så vi vet att det finns ett intresse bland folk som är här i närheten. Sen vill vi såklart sprida sporten bland invånarna här, och med tanke på racketsport-traditionen som finns i Indonesien så är vi övertygade om att det blir populärt.

Är det inte extremt varmt att spela på Bali?
— Nejdå, snittemperaturen är 28 grader. Men det klart att många undviker att spela mitt på dagen om det går. Därför har tre banor tak, där skuggan är huvudsyftet.

Totalt har drygt tre miljoner kronor investerats i projektet och stockholmaren Robin Ekman kommer att vara ansvarig för marknadsföring samt bar/café-delen på anläggningen.

— Den andra svenska delägaren Staffan har bott här i 30 år och har övergripande ansvar, Tony är vår italienska padelchef och tränare och så har vi David som är från England och är silent investor. Jag har även personalansvaret, medan Tony står för racketar och bollar. En kul grej är att vi lanserat egna Jungle Padel-racket och bollar också.

Lägenhetsförsäljning gav investeringspengar

Anledningen till att Robin Ekman hamnade i Indonesien och Bali är främst på grund av att han ledsnade på det svenska hamsterhjulet. Och kylan, förstås.

— Jag kände bara att jag ville göra något annat, så nu har jag bott här i sex år och det känns jävligt rätt. Men jag är alltid i Sverige på sommaren, och fick upp ögonen för padel förra sommaren när polarna ville spela. Då frågade dem om det finns padel på Bali och på den vägen är det, berättar Ekman.

”Omklädningsrum, enklare mat och dryck, shop, allt ska finnas”, konstaterar Robin. Padelcentret i Canggu ska bli en plats där man hänger och umgås, och målet är att konceptet nästa år ska ta Jungle Padel till Jakarta.

— När jag hade varit här i ett år trivdes jag så bra att jag valde att sälja lägenheten i Sverige. Det öppnade möjligheten för mig att investera och engagera mig i ett större projekt, så jag har bara väntat på ett bra tillfälle. Jungle Padel känns perfekt, vi tror att padeln kommer att växa här som den gör i Europa.

Se när Robin Ekman berättar om projektet

Den här artikeln handlar om: