Genrebild.
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Skola flyttar på nyanlända — satsar på padel: ”Ställer mig otroligt frågande”

ANNONS

Elever som pluggar språkintroduktion flyttas från sin lyckade placering på Väsby nya gymnasium.
Upplands Väsbys kommun hänvisar till att pengar behöver sparas, samtidigt som skolan gör en satsning på padel.

— Det är som att de säger ‘här i skolan ska bara ”riktiga svenskar” gå’, säger eleven Bokar Kane till Aftonbladet.

Aftonbladet rapporterar att kommunen ska göra Väsby nya gymnasium till ”ett attraktivt gymnasiealternativ". Skolans ekonomiska underskott uppges vara anledning till att de 38 eleverna som läser språkintroduktion får flytta till andra lokaler och att hotell- och turismprogrammet läggs ned.

— Förhoppningen är att få en ekonomi i balans och kunna satsa framåt, det är mitt mål. Att höja attraktionskraften handlar om att fokusera på de studieförberedande (högskoleförberedande, reds anm) programmen, gärna med idrottsinriktning, och attrahera fler elever, säger utbildningsnämndens ordförande Per-Erik Kanström (M) till Aftonbladet.

Satsningen på padel som idrottsinriktning görs i samarbete Ultimate Padel, som förra veckan köptes upp av jätteaktören Padel United.

Enligt nyhetsbyrån TT så har oppositionspartierna i kommunen protesterat mot beslutet, och både elever och personal på skolan har öppet visat sitt missnöje.

— Det låter som att det viktigaste är att de inte kommer in här. I stället ska de vara utspridda över Väsby. Huvudmålet är att de inte ska in i byggnaden, för att öka attraktionskraften på skolan. Det ställer jag mig otroliga frågande till, säger försteläraren Sara Molin till Aftonbladet.

Väsby nya gymnasium blir en av få skolor i Stockholmsområdet med padel på schema. Danderyds gymnasium är ett annat exempel — en skola som PadelDirekt besökte för ett år sedan.

 

 

Den här artikeln handlar om: