Jon Sanz och Agustin Gomez Silingo.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Jätteknall i Mexiko Open — nyblivna mästarna utslagna

ANNONS

Den historiska första streamade WPT-åttondelsfinalen bjöd på en mäktig knall.
Agustin Gomez Silingo/Jon Sanz slog ut Agustin Tapia/Sanyo Gutierrez — två superstjärnor som varit i storform senaste månaden.

”La Bestia” Gomez Silingo (31:a på världsrankingen) och Sanz (46 på rankingen) låg under under med 1–0 efter ett riktigt tajt första set men vann till slut med setsiffrorna 5–7, 6–4 6–4.

Det var sannerligen en högoddsare som blev verklighet i Mexiko Opens åttondelsfinal. Agustin Tapia och Sanyo Gutierrez har varit i två raka finaler på World Padel Tour — först vann duon titeln i Malmö och sedan blev det finalförlust i Buenos Aires i söndags — och var förstås skyhöga favoriter i dag.

Var det utebanan i Mexico City som stökade till det? Är Sanyo och Tapia slitna efter förra veckans urladdning i Argentina? Hade Tapia ont i axeln, vilket han uppenbart hade i finalen i Buenos Aires?

Kanske var det så enkelt att Agustin Gomez Silingo och Jon Sanz överträffade sig själva medan både Tapia och Gutierrez hade en mindre bra dag på jobbet. Större är trots allt inte marginalerna i världstoppen nu för tiden.

I fredagens kvartsfinal väntar vinnarna av Miguel Yanguas/Miguel Lamperti — Pablo Lima/Javi Ruiz.

Nytt för Mexiko Open är att World Padel Tour streamar centercourtens åttondelsfinaler i deras nya app och på worldpadeltourtv.com.

Den här artikeln handlar om: