WPT Mexico Open
Javi Leal/Javi Rico Dasi vidare till åttondelsfinal i Mexiko
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

18-årige superlöftet skräller — slår ut klassparet Capra/Sanchez

ANNONS

Nu var det ett tag sedan 18-årige talangen Javi Leal levererade stordåd. 
Men i kväll var det dags igen. 
Tillsammans med nya partnern Jose Rico Dasi slog de ut stjärnorna Maxi Sanchez/Luciano Capra. 

Resultatet skrevs till 7-5, 1-6, 7-5 och de är vidare till åttondelsfinal i Mexiko Open. 

Javi Leal har varit en av säsongens stora utropstecken på juniorsidan. I början av säsongen levererade han och Miguel Semmler skräll på skräll där peaken nåddes när de tog sig hela vägen från Pre Previa till kvartsfinal i Vigo. Den senaste tiden har de där riktiga topparna dock saknats och i slutet av september bytte han ut Miguel Semmler mot Jose Rico Dasi.

I dag kom deras första stora triumf tillsammans. Trots underläge 4-3 och break upp i tredje set lyckades Leal/Rico Dasi vända och vinna med 7-5 mot Maxi Sanchez/Luciano Capra. Ett par som tagit en WPT-seger och varit i dubbla semifinaler i år.

I åttondelsfinalen väntar vinnarna av Ezio Zama Desoche/Sebastian Lerdo de Tejada (wildcard) och Ramiro Moyano/Juan Cruz Belluati. Vilket motstånd det än blir lär chansen till seger där och kvartsfinal-plats vara stor.

Javi Leal är som en av flera spelare nominerad till årets stjärnskott i år och den här segern gör inte direkt chansen till ett pris där mindre.

I backspegeln: Läs PadelDirekts intervju med Javi Leal här.


KLIPP

Se Calle Knutsson och Javi Leal briljera i EFI Helsingborg

Den här artikeln handlar om: