EFI:s vd Reza Deheshjo avgår som vd
Foto: Johan Lilja.
Euro Finans Invitational

Reza Deheshjoo avgår som vd för Euro Finans Invitational — han ersätter

ANNONS

Bolaget NPT Challenger AB som driver Euro Finans Invitational genomför genomför en förändring på vd-posten vid årsskiftet 2021/2022.
Nuvarande vd:n Reza Deheshjoo ersätts av Patrik Bengtsson. 
— Jag tar ett kliv tillbaka, säger Deheshjoo till PadelDirekt.

Patrik Bengtsson tar över en verksamhet som genomfört den nyetablerade elittouren Euro Finans Invitational.

— Jag ser mycket fram emot att få leda och utveckla touren vidare under 2022 mot fortsatta framgångar, skapa värden för spelarna, våra partners och alla som älskar padel i allmänhet, säger Bengtsson i ett pressmeddelande.

Nuvarande vd:n och Tour Director Reza Deheshjoo byter roll men försvinner inte helt

— Jag tar ett kliv tillbaka men jag kommer att vara kvar i styrelsen. Jag kommer att ha ett mer strategiskt perspektiv, ett helhetsgrepp över processen. Vi vill fortsatt vara etta med att föra svensk padel framåt genom att ge spelarna möjlighet till bra matcher.

Reza Deheshjoo är även agent till Amanda Girdo och Daniel Windahl. Samt involverad i projektet America vs Europe som genomfördes i Båstad i somras.

— En av mina huvudsysslor nu är att göra America vs Europe så bra som möjligt. Det finns stor potential och stora planer för att bygga den tävlingen.

Tidigare i höstas lämnade EFI-kommunikatören Gustas Straht plötsligt sin tjänst. Vad hände där egentligen?
— Han hade ett konsultuppdrag så han valde helt enkelt att gå vidare. EFI är en flytande organisation, Gustaf gjorde det han skulle men det kan stundtals bli påfrestande, som i somras när vi hade både EFI och America vs Europe samma vecka. Kommunikation sköts delvis av Patrik Bengtsson i nuläget, och av en tjej som heter Lina som jobbar på Euro Finans.

Patrik Bengtsson anställs från och med 3 januari 2022 och tillträder rollen som vd direkt. Han kommer senast från Lugi Handboll där han varit klubbchef sedan 2016 med ett verksamhetsansvar för hela klubben. Patrik har mångårig erfarenhet från sportverksamheter, föreningsliv och företagsorganisationer.

”Väldigt nöjd med att vi har knutit till oss Patrik Bengtsson”

Patrik Bengtsson efterträder Reza Deheshjoo som kvarstår i rollen som styrelseledamot och delägare i bolaget. Reza har i sin roll lett arbetet med touren och utvecklat den till vad den är idag på ett framgångsrikt sätt. 

— Jag är väldigt nöjd med att vi har knutit till oss Patrik Bengtsson som ny vd för NPT Challenger AB. Med honom får vi ytterligare kompetens inom idrott och event. Styrelsen har fullt förtroende för att han kommer genomföra fantastiska tävlingar och event under kommande år. Samt fortsätta utveckla Euro Finans Invitational tillsammans med våra svenska och spanska spelare, säger Christer Hansson styrelseordförande i NPT Challenger AB. 


ARKIV: Se otroliga bollen från finalen av EFI Kristianstad nedan


 

Den här artikeln handlar om: