Höjdpunkter från Viaplay
World Padel Tour

Brea/Icardo får stående ovationer — slog ut ”omöjliga” paret: ”Spelade jättebra”

ANNONS

Efter fem raka titlar tog det stopp.
Gemma Triay och Alejandra Salazar inledde semifinalen riktigt yrvaket och föll i raka set mot Tamara Icardo och Delfi Brea i WPT-semifinalen i Malmö.
— Jag är besviken, säger Salazar till PadelDirekt.

MALMÖ

Rysare fram till 7–5, sedan de(l)filering fram till 6–1. Tamara Icardo och Delfi Brea överraskade ett näst intill fullsatt Malmö Arena och fick välförtjänta stående ovationer när matchbollen slagits in.

— Tamara och Delfi spelade jättebra. Vi hade våra möjligheter att vinna första set men vi vaknade lite väl sent, säger Alejandra Salazar till PadelDirekt.

Icardo/Brea föll ner på knä efter att ha slagit in matchbollen. De har mött Salazar/Triay många gånger den här säsongen men har haft väldigt svårt att vinna. 

— Vi är så lyckliga, äntligen besegrade vi dem. Vi hade ett bra lugn i dag, säger Tamara Icardo.

Firma Brea/Icardo stod för en lysande inledning av matchen och ryckte till sig en 4–0-ledning innan årets stora WPT-dominanter fick i gång maskineriet.

— När vi väl kom i gång i mitten av första set så fick vi en bra känsla. Sen hade vi en golden point för att kunna ta det till tiebreak. Vårt spel räckte inte till i dag och de spelade väldigt bra. 

Ni har ofta tajta matcher mot Brea/Icardo. Vad är det som gör dem så bra?
— De spelar aggressivt, har ett fantastiskt försvar och väldigt modigt. I dag spelade de också väldigt precist och gjorde inte många misstag. Vi fick jobba mycket för poängen.  

Var den långsamma banan till deras fördel tror du?
— Ja, min partner gillar ju när det är lite snabbare så att hon kan utnyttja sina smashar och sitt aggressiva spel och hon kände att hon inte var så bra som hon kunde. 

Ni hade fem raka titlar. Hur tufft är det att hela tiden hålla uppe hungern för mer?
— Det är svårt men vi har hungern kvar. Vi ser varje match som ett nytt mål och försöker alltid göra vårt bästa. 

Trots förlusten, hur har har veckan varit?
— Det varit jättebra. Organisationen har varit fantastisk. Den här arenan är lite som en dröm som blir sann. Det var fullt med publik också och de verkade gilla vår padel, så jag hoppas det kommer lika många i morgon. 

Den här artikeln handlar om: