Jonas Persson, Padel of Sweden
Svenska Mästerskapen

SM blir av — trots osäkerhet kring fortsatt bojkott: ”Hoppas verkligen alla anmäler sig”

ANNONS

Med fem veckor kvar till SM är anmälan äntligen öppen.
Men hur många av elitspelarna som dyker upp är fortfarande oklart.
— Våra indikationer är att spelarna är positiva till SM, säger arrangören.

Padel of Sweden Kungälv arrangerar Svenska Mästerskapen 10–12 december. Ett SM som skulle ha genomförts i september, men sköts upp efter att den svenska herreliten gjort en officiell bojkott med anledning av en sen regeländring.

SM-arrangören sade då att man inte kommer att hålla ett SM om inte Sveriges bästa spelare tänker dyka upp, men nu har Padel of Sweden Kungälv ändå kommit fram till att köra på.

— Vi hoppas verkligen att alla anmäler sig, alla har vetat om de nya förutsättningarna ett tag nu, säger tävlingsansvarige Jonas Persson till PadelDirekt.

Vad säger spelarna som valde att bojkotta i september?
— Indikationerna vi och förbundet fått är att det finns en positiv inställning bland spelarna. Men vi har inte något direkt besked från alla.

Du sade tidigare att sponsorer valt att hoppa av på grund av bojkotten. Hur ser det ut med finansieringen nu, finns den oron kvar?
— Den oron har försvunnit lite. På sponsorsidan ser det bra ut, det var en ganska svår sits i somras när flera sponsorer hoppade av för att bojkotten blev en så stor grej.

Sedan torsdagen 4 november går det att göra en ny anmälan om man vill delta.

— Ja, det ligger en ny anmälan på Rankedin nu. Alla spelare har fått utskickat att den gamla inte gäller.

En snabb titt på anmälningslistorna, som alltså bara varit öppna i drygt ett dygn när detta skrivs, visar att ett några av Sveriges bästa damspelare är anmälda. Men ännu ingen herrspelare.

Den här artikeln handlar om: