Svensk Padel

C More släpper sina padelrättigheter till Padel-Television

ANNONS

I tisdags kunde PadelDirekt avslöja att Padel-Television tar över tv-rättigheterna till Euro Finans Invitational från C More från och med 2022.
Nu står det klart att C More släpper rättigheterna Padel-Television redan nu.

Beskedet kommer bara ett dygn innan Euro Finans Invitationals deltävling i Kristianstad ska dra i gång. 

— Det går fort i hockey, och padel också tydligen, säger Johannes Thomhave, vd på Padel-Television, till PadelDirekt.

Nu är det alltså ett abonnemang på Padel-Television som gäller för den som vill streama EFI framöver.

— Vi avser att ha kommentatorer på båda banorna och hela dagen, så att sändningens kvalitet får ett märkbart lyft direkt, säger Thomhave.

30–31 oktober avgörs nästa deltävling på Euro Finans Invitational, denna gång i Kristianstad Arena. Sedan återstår Borås och Kungsbacka som tourstopp innan debutsäsongen är över för EFI.

Se alla deltagande par och gruppindelningen för EFI Kristianstad här.

Priset höjs från och med årsskiftet

Padel-Televisions nya rättigheter gör att abonnemangspriset höjs från och med nästa år. Fram tills dess har man ett erbjudande.

— Vi kommer ha en prishöjning till 119 kr den 1:a januari 2022, men alla befintliga abonnenter samt de som tecknar sig innan prishöjning behåller det nuvarande priset 99 kr/månad livet ut även om vi höjer priset ytterligare framöver i takt med att vi förvärvar rättigheter, säger Johannes Thomhave.

Det var i februari 2020 som organisationen bakom Euro Finans Invitational berättade att C More köpt tv-rättigheterna för den nya touren.

— Padel är en av både Sveriges och världens snabbast växande sporter. Därför känns det helt rätt att få in padel i C Mores starkt växande utbud av sport i både svensk och internationell toppklass, sade Johan Cederqvist, chef för C Mores kanaler och rättigheter, då.

Löftet: Fler nyheter kommer 

Padel-Television bildades i år men har redan hunnit med att sända Swedish Padel Tour, EM, America vs Europe, FIP Gold, juniortävlingar och landskamper. Sedan tidigare står det klart att man i november kommer sända kvalet från WPT för första gången i tävlingens historia. 

— Eftersom vi sedan tidigare sänder SPT tycker vi att Sverige blir i det närmaste heltäckt för våra abonnenter med EFI. Fler nyheter kommer som ytterligare etablerar oss som streamingplattformen för padel men då mest troligt i andra länder. Bra padel förtjänar bra sändningar, avslutar Johannes Thomhave. 

 

 


 

Den här artikeln handlar om: