Svensk Padel

Avslöjar: Ny tung padelaffär — köper upp tv-rättigheterna inför 2022

ANNONS

Padel-Television köper upp rättigheterna till Euro Finans Invitational.
Den svenska stjärntouren, som i år sänds på C More, ska bli ännu bättre 2022, berättar Padel-Televisions vd Johannes Thomhave för PadelDirekt.

— Det stämmer, vi har sajnat Euro Finans Invitational, det känns jättekul. Inom kort kommer vi att gå ut med ett pressmeddelande, säger Johannes Thomhave till PadelDirekt.

Euro Finans, ett Lundbaserat företag som hjälper andra företag med fakturering, drog i våras i gång en egen padeltour där de bästa svenska spelarna mixas med internationella talanger och högt rankade WPT-spelare.

Inför nästa säsong har Padel-Television — som äger rättigheterna för Swedish Padel Tour — köpt rättigheterna till att sända Euro Finans Invitational. C Mores padelsändningar blir därmed ett minne blott efter mindre än ett år.

— 2022 så kommer vi att ha exklusiv sändningsrätt, vi producerar och sköter allt. Men redan från kommande helg så tar vi över Pay Per View från Padelstreamer under årets tre sista tävlingar, säger Johannes Thomhave.

30–31 oktober avgörs nästa deltävling på Euro Finans Invitational, denna gång i Kristianstad Arena. Sedan återstår Borås och Kungsbacka som tourstopp innan debutsäsongen är över för EFI. 2022 ska touren ta nästa steg, lovar Padel-Television.

— Touren ser jättebra ut men vi kommer att göra vårt yttersta för att göra touren ännu bättre. Eftersom vi även har SPT så har vi de överlägset bästa tourerna i Sverige.

Euro Finans benämnde sin tour ”en nordisk tour” i vintras. Blir det verklighet nästa år, med deltävlingar utomlands?
— Vi diskuterar det, jag har en dialog med de nordiska förbunden. Men de är fortfarande några år bakom Sverige. Men tillsammans med Euro Finans jobbar vi på det, vi vill gärna komma vidare och göra en nordisk tour. Hur det blir nästa år är inte spikat än.

Den här artikeln handlar om: