World Padel Tour

Efter historiska tv-avtalet — vd:n lovar sända fler WPT-kval: ”En murbräcka”

ANNONS

För första gången någonsin sänds ett kval till World Padel Tour.
När Swedish Opens Pre Previa och Previa avgörs i Skurup i november gör Padel-Television en storsatsning.
— WPT är förvånade över intresset här i Sverige, säger vd:n Johannes Thomhave.

Tidigare på onsdagen offentliggjorde Swedish Padel Open nyheten: Padel-Television streamar kvalet från WAP Skurup. Streamingtjänstens vd Johannes Thomhave berättar för PadelDirekt om sina World Padel Tour-planer.

— Vi kommer att sända det på liknande sätt som vi gjort med SPT. Det blir minst fyra banor med stream, varav två kommenteras på svenska. Vi kommer även att ha kommentering på spanska och engelska, säger Padel-Televisions Johannes Thomhave.

WAP Skurup har hela 17 banor och därmed möjlighet att arrangera ett stort kval med många matcher som pågår parallellt. I dagsläget kan Padel-Television dock inte vara mer detaljerade kring sändningarna än att det är en storsatsning som görs, med mängder av streamade matcher från söndag 7 november till onsdag 10 november. 

 — Det känns superkul att vi blir historiska genom att för första gången sända ett WPT-kval. Och det är absolut inte sista gången vi sänder ett WPT-kval kan jag säga, vi blir förhoppningsvis en murbräcka, säger Thomhave.

World Padel Tour har ju vägrat att sända mer än kvartsfinaler, semifinaler och finaler tidigare. Hur har ni lyckats landa detta avtal?
— Det är en fantastisk tour som vi velat sända flera gånger tidigare, så vi har haft en dialog med WPT nästan hela säsongen. Till viss del har de varit intresserade av det även tidigare, men säger att problemet är att det inte går att göra på ett professionellt sätt. De är rädda att det ska bli för dålig kvalitet på sändningarna från Pre Previa, att massa folk rör sig i hallen och så där. Men så kommer det inte att bli när vi sänder.

WPT känns ganska sluten som organisation. Den här dialogen som du nämner, upplever du den som okomplicerad?
— Alltså, man kan säga att WPT är förvånade över intresset här i Sverige. Här finns den kommersiella mognaden som inte finns någon annanstans inom padeln, det finns ett stort tryck bland svenskarna att se våra bästa spelare kvala. Det är jättekul att vi är med och driver utvecklingen. Vi har sagt till WPT att vi tror att det även finns intresse för se stream från dessa kval även i andra länder. Vår ambition är att kunna sända all padel som det finns efterfrågan för och är superglada över att vara först med WPT-kvalet.

Vad innebär detta avtal för er ekonomiskt?
— Vi går aldrig ut med vad vi betalar, men jag kan säga att vi är de enda i padelvärlden som är villiga att betala för rättigheter. Vi vill göra det här på ett superprofessionellt sätt, så det är en stor satsning av oss.

Vill sända även från huvudturneringen

WPT:s deltävling Malmö Open arrangeras alltså av Swedish Padel Open (SPO) 7–14 november. Huvudturneringen, det vill säga 16-delsfinalerna och framåt, spelas i Malmö Arena och sänds som vanligt av Viaplay. 

Tillsammans med SPO och Svenska Padelförbundet lyckades Padel-Television först och främst övertyga WPT-organisationen om att kvalet skulle genomföras i Sverige i stället för i Spanien. 

— Förbundet gick sen ut och frågade vilka anläggningar som ville arrangera kvalet och fick napp på WAP Skurup, vilket vi tycker är väldigt bra eftersom vi kör SPT där precis innan. Då behöver vi inte rigga allt två gånger på några dagar.

Swedish Padel Tour var det ja — SPT:s sjunde deltävling som pågår 6–7 november och därmed krockar med WPT-kvalet. 

— Vi kommer att lösa tävlingsschemat på ett bra sätt så att alla svenskar kan spela både och. Pre Previa inleds på söndagen för herrarna och måndagen för damerna.

Ni ser till att SPT-finalisterna får möjlighet att spela Pre Previa sent på söndagskvällen?
— Exakt hur vi gör är inte riktigt klart, vi vet ju inte hur många som anmäler sig än. Men vi ska vara så flexibla som möjligt, det lär ju bli fler anmälda svenskar än vanligt och färre spanjorer. Vi hoppas få se många svenskar.

Johannes Thomhave berättar att Padel-Television inte nöjer sig med att sända Pre Previa och Previa.

— Vi jobbar på att få möjligheten att streama även onsdag och torsdag i Malmö Arena, alltså sextondel och åttondel. Vi har goda förhoppningar om att kunna landa det.
 

 

 


 


 

Den här artikeln handlar om: