Nela Brito / Amanda Girdo.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Girdo/Brito vidare på Cordobas WPT via rysare: ”Kändes som att vi hade förlorat”

ANNONS
Amanda Girdo och Nela Brito vann en rysare i förkvalet och är klara för Previa på Cordoba Open.
Förlust 4–6 i första set följdes upp med två raka tiebreak-vinster.
— En mental vinst, säger Girdo till PadelDirekt.

Raquel Segura Aguilar och Alba Perez Momba stod på andra sidan för den svensk-argentinska duon Amanda Girdo och Nela Brito i deras första match på World Padel Tour Cordoba Open. Och det blev en riktig holmgång där det enda svenskhoppet som är kvar på Cordobas WPT alltså lyckades dra det längsta strået.

— Det blev en lite längre match än vad jag tänkte, men en kul match att spela. Det var mycket känslor upp och ner, säger Girdo till PadelDirekt i ett röstmeddelande.

Girdo/Brito vann till slut (läs ”till slut” med eftertryck) med 4–6, 7–6 (4), 7–6 (4).

— Vi ligger under med 5-2 i tredje set, då tänker man “nu har vi förlorat”. Men vi kämpade oss vidare och tar oss till fem lika, och därifrån känns det som att det släpper för mig faktiskt. Jag kände under hela matchen att jag inte fick till mina slag. Sen två sista gamen och under tiebreaket kände jag att jag vågar vinna. Det var en skön vinst, en mental vinst, berättar Girdo.

Nu väntar Isabel Dominguez och Lorena Alonso i Previa omgång 1 — en match som startar 19.30 på tisdagskvällen. Bara dryga fyra timmar efter den tuffa tresetaren som pågick i drygt 2,5 timmar. Tar firma Girdo/Brito två segrar till väntar huvudrundan i Cordoba Open.

Tidigare på tisdagsmorgonen slogs Daniel Windahl och Martin Andornino ut efter fyra raka kvalsegrar — läs Andorninos fina ord om svensken här.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: