Daniel Windahl och Martin Andornino.
Foto: World Padel Tour / Privat
World Padel Tour

Windahl vidare till ny Pre Previa-final — trots partnerns skada: ”Tuff dag”

ANNONS
Förkvalet till Cordoba Open drog i gång på söndagen och ännu en gång har Daniel Windahl och Martin Andornino avancerat från de två första omgångarna.
Däremot är ett helsvenskt par utslaget.

Windahl och Andornino vann över Iago Gonzalez Nino och Alvaro Garcia Gallego med 6–3, 3–6, 6–3 i andra omgången av Pre Previa.

— En jäkligt tuff dag. Martin har ont i sin arm och puttar in bollen. Jäklar vad vi har fått jobba i dag, båda två, säger Daniel Windahl till PadelDirekt i ett röstmeddelande.

Argentinarens armskada har tvingat Windahl att ta större ansvar — framförallt ansvar över att slå vinnare.

— Jag får täcka lite mer just nu och Martin har helt enkelt sett till att vara felfri. Jag känner mig rätt trött fysiskt men vi tar ändå steg för steg. I dag ska vi jäklar i mig ge dem en fajt, säger Windahl.

Även i första rundan av Pre Previa gick matchen till tre set för Daniel Windahl och Martin Andornino. Tresetare blev det även för Calle Knutsson och Daniel Appelgren, men svenskarna föll till slut med siffrorna 4–6, 6–4, 4–6 mot Jorge Borges Luca de Tena och Daniel Aviles Cayuela.

På måndagsförmiddagen väntar Enrique Goenaga/Miguel Gonzalez Garcia i sista steget innan Previa för Windahl/Andornino.

Sverigetrean Daniel Windahl upplever för tillfället sitt klart mest framgångsrika samarbete på World Padel Tour. I torsdags var han och Martin Andornino inte långt ifrån att slå ut toppseedade Ivan Ramirez/Gonzalo Rubio i Alfafar Challengers åttondelsfinal. 

Sedan augusti har Windahls aktier stigit rejält då han varvat Previa-avancemang på WPT Opens med huvudturnerings-avancemang på WPT Challenger. Senaste fyra turneringarna har han dragit in mellan 15 till 25 rankningspoäng per tävling.

Den här artikeln handlar om: