WPT-Challenger Alfafar
Gonzalo Rubio hyllade Daniel Windahl efter matchen: ”Tagit stora steg”
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Windahl hyllas av Rubio efter förlusten: ”Förtjänar framgångarna”

ANNONS

Svenske Daniel Windahl tillsammans med argentinaren Martin Andornino stod för en maxprestation när de pressade världsspelarna Gonzalo Rubio/Ivan Ramirez till tre set i åttondelsfinalen av Alfafars WPT-Challenger.

Resultatet skrevs till 6-4, 5-7, 6-2 till Ramirez/Rubio.

— Det var en jättetuff match. Daniel spelar på en jättehög nivå, skriver Gonzalo Rubio i ett sms till PadelDirekt och fortsätter:

— Han har tagit jättestora steg i år och spelar med mycket självförtroende. Jag är verkligen glad för hans skull, han förtjänar verkligen framgångarna.

Windahl/Andornino inledde starkt och hade Golden Point-läge fram till 4-1 i första set men förlorade det och i stället för 4-1 och klar ledning, 3-2-ledning, som sedan blev 4-6-förlust. 

I andra set krigade sig Windahl/Andornino fram till 5-5, bröt till 6-5 och servade sedan hem setet. I det läget var de alltså ett set från att besegra 31-rankade Ivan Ramirez och 41-rankade Gonzalo Rubio.

I sista set klev dock favoriterna fram och spelade hem setet, 6-2. Ramirez/Rubio är därmed klara för kvartsfinal. 

— I sin helhet gör vi ingen bra match men vi lyckas göra dem obekväma. Vi sliter med händer, fötter och tänder och ger varandra energi. I slutändan gör vi för många misstag och viker ner oss i viktiga lägen, säger Daniel Windahl till PadelDirekt. 

— I andra set märkte vi att Ivan var nervös. Så vi bestämde oss för att få in den på Ramirez och i slutet av andra set gjorde att två misstag och vi fick det setet. 

”Har rutin på viktiga bollar”

I sista set föll dock svensken och argentinaren ihop för en stund och släppte upp Rubio/Ramirez till ett 5–0-överläge — och matchen var förstås över.

— De spelade upp sig och vi tappade två servegame i golden point. De gör det också svårt för oss och har rutin på viktiga bollar. All kredd till dem, de gör det svårt för oss. 

Du och Martin har tidigare sagt att detta var er sista planerade turnering tillsammans, men ni fortsätter nu?
— Ja, vi kommer fortsätta. Det finns Ingen anledning att ändra på något. Vi är nöjda med varandra och har go energi tillsammans. 

Rubio hyllade dig och sa till oss att du har tagit ett stort steg i år. Hur känns det?
— Ja, men det känner jag. Framförallt har jag höjt min lägstanivå. Dipparna är mindre och kommer mer sällan. Nu vill jag bli lite mer stabil i viktiga lägen. 


Den här artikeln handlar om: