Antonette Andersson och Billie Gajic besegrar Alexandra Andersson och Rebecca Nielsen.
Foto: Viktor Andersson.
APT Padel Tour

”Anto” vann matchen mot dottern — men efter lucky loser-drama möts de igen

ANNONS

Inte nog med att damernas kval på APT Padel Tour bjöd på en familjematch mellan mamma Antonette Andersson och dottern Alexandra Andersson.
Efter att Alexandra blivit utslagens skulle det visa sig att de möts igen — i kväll. 

KUNGSBACKA

Det utspelade sig speciella scener i Hede Padelcenter under torsdagsförmiddagen. I APT-kvalets final för att ta sig in i huvudturneringen mötte Antonette Andersson, tillsammans med Billie Gajic, sin 19-åriga dotter Alexandra Andersson, som kamperade ihop med Rebecca Nielsen. 

PadelDirekt pratade med mamma och dotter efter en jämn match som till sist slutade 6-2, 3-6, 6-3 till Andersson/Gajic och ”Anto” visade att gammal fortfarande är äldst. 

— Jag kände att hon kom förbi mig, hon är starkare, snabbare och modigare men jag har lite mer erfarenhet, säger Antonette Andersson med glimten i ögat. 

— Det är kul, en häftig grej, och man ska ändå tagga till och glömma att det är någon man älskar på andra sidan och det gjorde vi ganska bra ändå. Det var roligt, säger Antonette Andersson. 

Alexandra Andersson om att möta sin mamma: 

— Det kändes bra men mamma vet ju alla mina svagheter, haha. Men jag kände ändå att jag kunde pressa henne lite, säger Alexandra Andersson och ger mamma Antonette en hjärtlig knuff i sidan. 

”Vill ju slå mamma för hon är ju duktig”

Dotter Alexandra igen:

— Det var inte så svårt, man är inne i spelet och man tänker på sitt eget spel. Vi tränar ju ihop också, så det är lätt att tänka att det är match, och jag vill ju slå mamma för hon är ju duktig och det vill jag också vara, fortsätter Alexandra. 

Osannolikt nog skulle det sedan visa sig att paren ska mötas igen. På grund av w.o. behövdes en lucky loser som lottades mellan Alexandra Andersson/Rebecca Nielsen och förlorarna i den andra kvalfinalen, Malin Talcoth/Cornelia Lister. 

Den lotten föll alltså på Andersson/Nielsen och när de sedan fick sin placering i trädet visade det sig att det blir returmöte i kväll 18.15. 

— Men va? Ska vi mötas igen? Borde inte vi vara på andra sidan?, reagerade Alexandra Andersson efter beskedet. 

Se intervjun med Antonette Andersson/Alexandra Andersson i spelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: