Ida Jarlskog och Linnea Skymberg.
Foto: PadelDirekt
APT Padel Tour

TV: APT-domaren sågas: ”Vet inte vad han gör där — finns det ens en regelbok?”

ANNONS
Det hettade till rejält i ett APT Padel Tour-svenskmöte på torsdagsförmiddagen.
Domaren hamnade i centrum när han efter långa diskussioner ändrade beslut flera gånger.
— Jag vet inte vad han gör där om han inte kan reglerna, säger Cornelia Lister.

Se intervjun med vinnarparet i spelaren ovan.

KUNGSBACKA

Linnea Skymberg och Ida Jarlskog vände 0–1 till seger över Cornelia Lister och Malin Talcoth. 5–7, 6–2, 6–2 skrevs slutresultatet till men det åskådarna lär minnas är en lång, het diskussion mellan spelarna och domaren samt att Skymberg fick sitt eget racket i huvudet och blev liggandes länge.

— Jag svingade mig själv i huvudet. Jag kände mig fine, men bulan talade ganska snabbt och sen kom medical. Men det var 0-30 i egen serve så det var hyfsat bra att få ett avbrott där, säger Linnea Skymberg till PadelDirekt.

En som inte var nöjd med domarens insats var padelnykomlingen tillika tennisspelaren Cornelia Lister.

— Jag kommer från WTA-touren i tennisen och där är allt strukturerat, det finns regler och domare hela tiden. Så jag behöver aldrig ta några diskussioner. Men här tycker jag att det känns... oproffesionellt, säger Cornelia Lister till PadelDirekt.

”Det verkar som att ingen vet riktigt”

Domaren övertalades av Lister och ändrade sitt beslut — då blev Skymberg irriterad och poängen hamnade till slut hos Skymberg/Jarlskog (se utförligare förklaring om situationen i videon i toppen av artikeln).

— Att det ska bli en diskussion och domaren ändrar sig tre gånger kring vad som gäller. Det känns som att ingen riktigt vet... finns det ens en regelbok? Så känner jag bara, säger Lister och fortsätter:

— Det är en liten downgrade att komma från WTA och sen hit. När domaren inte ens vet vad som gäller. 

Det är ju väldigt ovanligt att ens ha en matchdomare, på SPT är det i princip bara finalerna som har det till exempel.
— Jaha, oj... Ja men jag vet inte ens vad han gör där om han inte kan reglerna. Jag tar med mig det som jag tycker är logiskt från tennisen, sen vet jag inte exakt vad som gäller i padeln. Men det verkar som att ingen vet riktigt, om jag ska vara ärlig.

Nu hoppas Cornelia Lister på ett lucky loser-avancemang, för trots förlust och domarincidenten har hon riktigt kul på sin första ”riktiga” padelturnering.

— Så roligt att få tävla på riktigt och känna på bra motstånd. Jag håller på att lära mig en helt ny sport, jag har fördelar från tennisen men jag lär mig nytt hela tiden. Jag känner mig inte så långt ifrån de som spelat ett tag, så jag hoppas verkligen på en lucky loser-plats.

Nu väntar åttondelsfinal för Linnea Skymberg och Ida Jarlskog, där de ställs mot Marta Borrero och Alba Perez. 

Den här artikeln handlar om: