Every Padel Kopparlunden, Västerås.
Foto: Every Padel
Nya padelbanor

Every Padel har öppnat ny anläggning: ”Attrahera internationella evenemang av högsta nivå”

ANNONS

Every Padels lyckade jätteanläggning i Åby utanför Göteborg har fått en lillasyster.
Förra veckan öppnade dörrarna till nybygget i Kopparlunden, Västerås.
— Den kommer även att attrahera internationella evenemang av högsta nivå, säger Hannes Andersson, ordförande på Every Padel.

Det nya padelcentret innehåller nio banor och påminner mycket om Every Padels flaggskepp på västkusten, som är ett av världens största padelcenter.

— Hallen i Kopparlunden har varit på gång väldigt länge men blev lite försenad nu under pandemin. Men vi är jättenöjda med hur det blev, det är nytt och fräscht med många sociala möjligheter, säger Malin Andersson, utvecklingsansvarig på Every Padel.

Har ni haft en officiell invigning av hallen än?
— Nej, invigning väntar vi med, Det finns några mindre saker som vi inte är hundra procent klara med. Men vi hade fullt flera kvällar förra veckan och vi tycker själva att det är en toppenhall. Och den ligger väldigt bra till i Västerås.

Många hallar upplever klart mindre beläggning än förra vintern, finns det någon oro kring överetablering?
— Nej jag jag är inte det minsta orolig för denna hall faktiskt. Kopparlunden blir vår lillasyster till Åby-anläggningen, där vi fått svar på vad padel-Sverige vill erbjudas av en premiumanläggning. Det tar alltid några veckor innan man ser det fulla intresset men vi har fått en jättefin start, säger Malin Andersson.

Every Padel är en av de ledande aktörerna på den snabbt växande padelmarknaden och expanderar fort i Sverige. Every Padel Kopparlunden blir den andra anläggningen i Västerås för bolaget och totalt har aktören nu över 100 banor. 

— Vi fortsätter att investera i padeln både nationellt och internationellt och anläggningen i Västerås blir den mest centrala i staden. Vi tror mycket på premiumsegmentet som både innehåller bra lösningar för barn och ungdom, event och företagsaktiviteter. Every Padel Kopparlunden håller hög internationell standard och kommer även att attrahera internationella evenemang av högsta nivå, säger Every Padels ordförande Hannes Andersson.

Foto: Every Padel

”200 barn som tränar regelbundet där”

Utöver den nya hallen i Västerås så har sommarförvärvet av Panorama Padel i Jönköping nu genomgått nästan hela sin omvandling till att bli en Every Padel-anläggning. Hallen som rymmer hela 23 banor och ska få åtta utomhusbanor är ett projekt som man ser potential i över tid.

— Inom 18 månader är hela industriområdet där hallen ligger bebyggt. Vi har idéer som innebär att vi även ska få in annan idrottsverksamhet. Vi tror inte att jättehallar med över 15 banor har någon framtid, Åby-anläggningen är ett undantagsfall där man lyckats otroligt bra, säger Malin Andersson

Varför har ni lyckats så bra med Åbymässan?
— Det finns en särskild känsla i Åby som folk gillar, arenan i sig är väldigt häftig med hotell, restaurang och trav. Där har vi också en stor shop, coworking-ytor och bastu på övervåningen så man kan titta ner på de två centercourtsen. Det finns alltid tränare att boka och seriespelet i Åby har exploderat, det är 250 lag i spel nu och hundra lag i kö till våren. Förhoppningen är att kunna ha totalt 330 i seriespelet nästa år.

Hon fortsätter:

— Våra kolleger där har gjort ett jättejobb med ungdomsverksamheten så nu är det 200 barn som tränar regelbundet där. Och den ligger väldigt bra till för stora företag, till exempel hyrs alla 25 banor av ett och samma företag på fredag. Det finns möjlighet att ha extremt stora konferenser där.

Mölndal och Åbytravet kan vara på väg att bli något av ett padelmecka för göteborgarna. Every Padel har långt gångna planer på att starta upp padelgymnasium i Åby.

— Vi hade möte med kommunen förra veckan och berättade om våra planer. Det har fungerat bra i Uppsala så vi har värdefull erfarenhet därifrån, hur vi ska göra för att lyckas och vad vi ska undvika.
Den här artikeln handlar om: