Thomas Johansson och Jonas Björkman vidare till huvudrundan på APT Grand Master.
Foto: APT Padel Tour.
APT Padel Tour

Björkman/Johansson med dubbla kvalkrossar — Johansson: ”Som att gå tillbaka 25 år i tiden”

ANNONS

De två svenska tennislegendarerna Thomas Johansson och Jonas Björkman har bara tappat sex game på två matcher på APT Padel Tour i Kungsbacka.

Kvalmatch 1: 6–4, 6–0 mot Leo Hylander/Gustav Eriksson.

Kvalmatch 2: 6–1, 6–1 mot Edwin Åström/Erik von der Lancken.

Efter två enkla segrar på APT Grand Master i Kungsbacka är generaldirektören för hela APT Padel Tour, Thomas Johansson, alltså vidare till huvudturneringen. På onsdag väntar där två argentinare för honom och partner Jonas Björkman. 22-årige Relis Ferreyra, rankad 43 på APT och hans 19 år äldre partner David Gutierrez, rankad 56. 

PadelDirekt pratade med Thomas Johansson efter deras första seger mot junior-SM-guldmedaljören Leo Hylander och Gustav Eriksson. 

— Leo och Gustav är väldigt mycket bättre padelspelare än oss tekniskt sett, där är de hästlängder före oss. Men i det taktiska och mentala spelet vann vi, jag och Jonas har ju spelat tennis i så otroligt många år och lärt oss läsa av motståndet, säger Johansson.

Hur var Björkman som partner?
— Jonas är väldigt lätt att spela med och vi har spelat väldigt många tennismatcher tillsammans så vi vet precis var vi har varandra. Framme på nät är vi väldigt trygga, men vid baslinjen är det jävligt svårt. Vi har samma uppställning som i tennis och är samspelta, och nyckeln är att vi inte ger oss på några svårare grejer.

Fick du flashbacks från de gamla goda tennisåren när ni stod på banan sida vid sida?
— Ja men det får man säga, vi sa det båda två att det är som att gå tillbaka 25 år i tiden. Det var skitskoj.

Jonas Björkman och Thomas Johansson.

Jonas Björkman och Thomas Johansson. Foto: APT Padel Tour

Inte spelat match sedan 2017

Det tog ett tag innan det rutinerade paret hittade rätt i sitt allra första set tillsammans, ett set som slutade 6–4. När de vill hittade flytet blev det kross — 6-0 i andra set. 

— Vi blev bättre och hittade det bättre taktiskt, Jag har inte spelat en officiell padelmatch sedan 2017 så det tar ett tag innan man hittar spelmönstret. Det var jätteroligt när vi hittade rytmen.

APT Padel Tours Grand Master pågår mellan den 10-17 oktober och biljetter finns att köpa. 

— Allt ser jättefint ut och flyter på bra än så länge. Det ser ännu bättre än det gjorde i somras och då var vi väldigt nöjda… Det var faktiskt lite publik på våra matcher i dag också, det är ju alltid härligt.

Och Hylander/Eriksson får faktiskt ytterligare en chans. Då ett par dragit sig ur lyckades de ro hem en lucky loser-lottning och får också de chansen i huvudrundan. 17.00 i morgon möter de Daniel Appelgren och Calle Knutsson. 

Även Edwin Åström/Erik von der Lancken får spela vidare som lucky loser — men i kväll lär det bli ny förlust då man ställs mot Cayetano Rocafort/Simon Vasquez klockan 18.30.

Studio Padel har utlovat sändningar från alla matcher med svenska inslag från och med i dag, tisdag. Hela spelschemat finns här

Den här artikeln handlar om: