Zoe Andersson och Juni Sjöland tog SM-guld i F14-klassen.
Foto: Viktor Andersson.
Junior-SM

Antonette Andersson coachade sin dotter till SM-guld: ”Jättestolt”

ANNONS

En av legendarerna inom svensk padel, Antonette Andersson, har tre SM-guld på meritlistan — flest av alla svenska spelare.
I går var hon med och coachade fram sin dotter Zoe Andersson till guld i F14-klassen.

— Jag är jättestolt. Det var ett tag sedan jag fick ta ett SM-guld så hon fick hjälpa mig med det, skrattar Antonette Andersson. 

Ja, det där senaste SM-guldet var 2019, då ihop med Baharak Soleymani. I fjol föll ”Anto” och Emmie Ekdahl i finalen mot Amanda Girdo/Anna Åkerberg och, som ni alla vet, är det fortfarande oklart hur eller om årets SM ens kommer att spelas. I skrivande stund är det uppskjutet till december men vilka som kommer att anmäla sig efter bojkotten i september är oklart.

Tur då att junor-SM spelas och familjen Andersson kan kamma hem ytterligare SM-guld. För i par med Juni Sjöland tog i går 13-åriga Zoe Andersson, landslagsspelaren Antonette Anderssons yngsta dotter, sitt första SM-guld. Hennes partner Juni Sjöland, 13, fick försvara sitt SM-guld från i fjol och ta sitt andra. I finalen besegrades Elma Misanovic och Eliza Bosson med 6-2, 6-1. 

— Det var gött, jag har drömt i en vecka om att få ta andra titeln. Vi hade en 40-0-ledning så det var skönt att få spela fritt och spela ut matchbollen, det var inte det här försiktiga spelet, 40 lika är en annan grej, säger Juni Sjöland. 

— Vi spelade mycket bättre än de andra matcherna, vi spelade jättebra, aggressivt, och vågade trycka till, säger en leende Zoe Andersson. 

Men trots att finalen flöt på likt den allra mest vattentäta flotte gjorde inte hela turneringen det. Paret var illa ute i semifinalen mot Ninja Åberg och Milla Nygren där de förlorade första set med 6-1. 

— Vi var lite oroliga där i första set. Då missade vi jättemycket, berättar Andersson. 

— Vi vågade inte, vi la bara över bollen så kunde de bara placera in den. Vi kunde aldrig riktigt slappna av, vi var spända hela tiden, fyller Sjöland i. 

Men i finalen var det alltså ett helt annat mentalt läge. 

— Riktigt skönt, avslutar Zoe Andersson. 

Den här artikeln handlar om: