På bilden: Lisandro Borges & Paquito Navarro under America vs Europe.
Foto: Viktor Andersson.
Internationell padel

Players Padel Tour vill konkurrera ut WPT: ”Prispengarna kommer att vara tre till fyra gånger högre”

ANNONS
Padelns tour-cirkus har fått ännu en utmanare till platsen som huvudattraktion, rapporterar padelalto.com.
”Players Padel Tour” heter nykomlingen som inom de närmaste åren vill bli världstouren där alla stjärnor deltar.

— Prispengarna kommer att vara tre till fyra gånger högre än touren (WPT) distribuerar i dag. Utöver det så vill vi addera en pensionsfond och 50 procent av vinsten vi gör går till Professional Padel Association (nya spelarfacket) som får dela ut pengarna varje år, säger den argentinska initiativtagaren Lisandro Borges till Padel Alto

Spelarna som är kontrakterade av World Padel Tour —  alltså världstoppen på dam- och herrsidan — är låsta till WPT i drygt 14 månader till, fram till 2023. Enligt uppgifter till PadelDirekt kommer spelarna, som främst företräds av det nystartade spelarfacket, fram tills dess föra diskussioner med flera olika tour-aktörer. WPT, APT och Lisandro Borges uppges tre av alternativen.

— Vi vill ha de bästa spelarna på Players Padel Tour inom en snar framtid. Alla profesionella spelare som vill kommer att få delta och de bestämmer själva när touren startar, säger Borges.

World Padel Tour har fått kritik på grund av ovan nämnda kontrakt, alltså att de begränsar spelarna till strikta regler, gör att de till exempel inte får spela på APT Padel Tour. Lijandro Borges säger inte rakt ut att Players Padel Tour vill skriva liknande kontrakt som WPT, men säger att det inte vore bra för padeln att flera olika världstourer pågår parallellt.

— Vi tror inte på att flera tourer ska existera, det skulle vara omöjligt att få ihop. Rankningen är ett exempel. Det finns ingen idrott i världen som har flera tourer. Vi anser att det bör vara många turneringar som arrangeras inom en och samma tour.

Vem är egentligen Lisandro Borges? En av Argentinas mäktigaste padelprofiler. Han är först och främst ordförande för det Argentinska Padelförbundet, men även ansvarig för Buenos Aires WPT-tävling och vd för World Padel Center i samma stad. Argentinaren ligger dessutom bakom konceptet ”America vs Europe”, som spelades i Båstad i somras.

Läs hela intervjun på padelalto.com


Den här artikeln handlar om: