WPT Menorca Open
Marta Ortega/Bea Gonzalez vidare till semifinal på Menorca.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Gonzalez/Ortega till semifinal efter märklig match — prestigemöte väntar

ANNONS

Bea Gonzalez och Marta Ortega har fått en smakstart i sin återförening tillsammans.
Efter att ha vänt underläge 0-1 i set till 2-1 i set och vinst mot Ana Nogueira och Sofia Araujo är de klara för semifinal i Menorca Open. 

Resultatet i matchen skrevs till 2-6, 6-1, 6-2. 

— Det krävs ingen jätteanalays. Man var lite sovande i första set men tog tag i det i andra set och sedan var det inget snack, säger Viaplays expert Sofia Arvidsson i sändning. 

Att det nya-gamla samarbetet mellan Bea Gonzalez och Marta Ortega inte riktigt sitter ännu ännu blev tydligt i första set. Då lyckades stjärnorna inte hålla en enda serve och såg lite vilsna ut, samt stod för en hel del enkla misstag. Apropå svårigheten att hålla sin serve ska det tilläggas att det för ovanlighetens skull, dröjde fram till det sjätte gamet innan något av paren lyckades med det, och då var det förstås det portugisiska skrällparet Nogueira/Araujo som gjorde det. 

Paret som slog ut tredjeseedade Llaguno/Riera i kvartsfinalen var då på god väg åt att stå för ytterligare en skräll. Men det skulle inte ske den här gången — unga Gonzalez, 19, och Ortega, 24, vände på matchen och spelade helt annan padel i andra och tredje set. Misstagen blev färre och ju bättre det gick desto mer vågade de ta risker i slagen — båda spelarna höjde sitt overheadspel — framförallt Gonzalez stod för den ena vinnaren efter den andra med sina hårda smashar. 

Kanske spelade det också in att Nogueira/Araujos match i går pågick i nästan tre timmar, för på slutet ökade deras misstagsbenägenhet och deras lobbar blev kortare och kortare. 

Ortega spelade inför den här turneringen med Marta Marrero och Gonzalez med Lucia Sainz. Efter en rockad i just de paren väntar nu Sainz/Marrero i kvartsfinal för Ortega/Gonzalez. Sainz/Marrero vann sin kvartsfinal mot Marta Talavan/Lorena Rufo Ortiz och de tidigare paren får nu möta varandra. 

Den här artikeln handlar om: