Douglas Rutgersson och Daniel Windahl klättrar på nya WPT-rankingen.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Efter succén: Svensken tar jättekliv på världsrankningen — Windahl närmar sig milstolpe

ANNONS

Två svenskar tar rejäla steg uppåt på den nya WPT-rankingen.
Efter förra veckans insats i Albacete kliver Douglas Rutgersson upp nästan hundra placeringar — från plats 382 till plats 297.
Samtidigt närmar sig Daniel Windahl topp 100. Han klättrar från plats 128 till plats 119. 

Douglas Rutgersson stod för en imponerande instats i Albacetes WPT Challenger förra veckan där han tog sig hela vägen från Pre Previas första omgång till Previa, där det tog stopp i en tuff tresetare. Efter den bedriften gör Rutgersson nu en av veckans mest imponerande klättringar på rankingen. Inför den turneringen var den svenska talangen rankad 382 — efter den återfinns han på plats 297 — 85 placeringar bättre. 

Utan att förta Rutgerssons insats ska det nämnas att det bland de lägst rankade skiljer ganska lite poäng — det vill säga några poäng gör ganska mycket. När du når placeringar runt 140-150 skiljer det fler poäng bland spelare och det är således svårare att klättra. 

Även Daniel Windahl stod för en stark turnering i Albacete och klättrar nio placeringar till 119:e. Windahl närmar sig därmed den där milstolpen som är plats hundra — en placering ingen annan svensk herre lyckats nå men som Baharak Soleymani lyckades nå i mars i fjol. 

Simon Vasquez är kvar på samma plats som förra veckan, 139 men med nio fler WPT-poäng. Calle Knutsson tappar sju placeringar och är nu rankad på plats 177. Den enda svenska damspelaren som tävlat på WPT i år — Amanda Girdo — deltog inte i Albacete och tappar tio placeringar — från plats 144 till plats 154. 

Hela rankingen hittar du här. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: