WPT Challenger Albacete
Javi Garrido till vänster och Miguel Yanguas till höger vinner Albacetes WPT Challenger.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Yanguas tar första WPT-titeln — i tårar efteråt: ”Ni är otroliga”

ANNONS

Talangen och svenskfavoriten Miguel Yanguas, 19, tar sin första titel på World Padel Tour. Han gör det tillsammans med 20-årige Javi Garrido, som tar sin andra titel för året.
I finalen av Albacete Challenger besegrades argentinarna Lucho Capra/Agustin Gutierrez. 

I en välspelad final som pågick i nästan två timmar lyckades Yanguas/Garrido vända 0-1-underläge i set och ett tufft mentalt läge till seger 5-7, 6-2, 7-5. Matchen avgjordes på en Golden Point och när Lucho Capra slog bollen i nät föll Yanguas ner på marken och kramades sedan om av Garrido. I segerintervjun på utomhusbanan i Albacete fick publiken bevittna en mycket tagen Miguel Yanguas som fick en stöttande klapp på ryggen av sin partner.

”Mycket glad idag för att ha vunnit min första titel på WPT med min gode vän, tack för den här turneringen Javi! Du spelade otroligt hela turneringen”, skriver Yanguas på Instagram och fortsätter.

”Tack till hela min familj, pappa, Manuela, mamma och Mafi för stödet, ni är otroliga. Tack pappa för din hjälp på bänken, jag är superglad att haft dig vid min sida idag. Jag kommer att fortsätta träna dag för dag för att fortsätta bli bättre”. 

Spelarna i det vinnande paret briljerade vid olika tillfällen av matchen. Yanguas började bättre och fick ett nytt epitet efter att han backhand-knackat ut en boll efter att ha läst en smash från Lucho Capra. 

”Mr. Magic Yanguas”, utbrast kommentatorn i WPT:s Youtubesändning.  

Garrido klev fram

Men när det väl skulle avgöras var det Garrido som klev fram. När de bröt fram till 6-5 i avgörande set fick de läget tack vare 20-åringens storspel. I underläge 0-30 stod han för två vinnande poäng. Den senare, där lyckades han hämta upp en smash från Agustin Gutierrez precis framme vid nät, och avgöra bollen. 

Yanguas/Garrido var annars i ett tufft läge. Efter en stark inledning och ledning 5-3 blev de breakade två gånger om och förlorade första set med 5-7. I det läget var det argentinarna Capra/Gutierrez som var i förarsätet. 

Titeln är Garridos andra i en World Padel Tour Challenger den här säsongen. Den första vann han i Lerma — då i par med dagens motståndare Lucho Capra. 

Läs PadelDirekts intervju med Miguel Yanguas och hans förra partner Ivan Ramirez här.Fakta: Challenger

WPT Challenger är en underturnering till WPT där de åtta bäst rankade damerna och 12 bäst rankade herrarna inte får ställa upp.

Det är turneringen på WPT som har lägst rankning och därmed enklast att få ställa upp i och perfekt om du vill samla poäng för att komma in i de större turneringarna. Vinner du en Challenger så får du 120 poäng. 

Den här artikeln handlar om: