På bilden: Leo Hylander, Ella Ho, Smilla Ho & Isaac Wiman.
Foto: Patric Persson, Bildbyrån & Actionpadel.
Internationell padel

Sverige möter Nederländerna i juniorlandskamp — tv-sänds

ANNONS

Det svenska juniorlandslaget i padel kommer den 22-24 oktober att möta Nederländerna i en vänskapslandskamp i Göteborg.
— Det ska bli riktigt roligt, säger förbundets verksamhetschef Calle Åkesson.

— Vi är väldigt glada över att kunna arrangera en landskamp i Sverige för vårt juniorlandslag. En viktig del för svensk padels utveckling är att våra juniorer också får spela matcher och prova hur man ligger till i ett internationellt perspektiv. Vi ser fram emot spännande matcher och trevliga dagar i Göteborg där våra juniorer får en möjlighet till fortsatt utveckling av sin padel, säger Andréas Johansson, förbundskapten för det svenska juniorlandslaget.

Calle Åkesson, verksamhetschef för Svenska Padelförbundet:

— Vi välkomnar Nederländerna till Sverige. Det ska bli riktigt roligt att få arrangera en landskamp för juniorerna. Vi ser med glädje fram emot fina padeldagar i Göteborg, säger Calle Åkesson, verksamhetschef för Svenska Padelförbundet.

Den svenska truppen kommer att bestå av 24 spelare, 12 tjejer och 12 killar, och tanken är att samtliga ska få speltid. Spelartruppen presenteras 5 oktober. 

Landskampen kommer att spelas i Every Padel Åby Arena strax utanför Göteborg och sändas av Padel-Television.

De svenska juniorerna skulle ha spelat junior-VM i Mexiko i slutet av september men valde i samråd med Utrikesdepartementet av avstå det mästerskapet då de svenska spelarnas säkerhet inte kunde garanteras. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: