Calle Åkesson / Maja Eriksson och Tea Hylander.
Svenska Landslaget

Därför nobbade Sverige junior-VM

ANNONS

Svenska Padelförbundet har tagit beslutet att inte delta i junior-VM som spelas i Mexiko. Anledningen är att Mexiko är ett av länderna som den svenska regeringen och UD har reserestriktioner för, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Utrikesdepartementet avråder att icke nödvändiga resor ska genomföras och därmed är det inte möjligt för Sverige att delta i junior-VM, skriver Svenska Padelförbundet.

— För Svenska Padelförbundet går tryggheten, säkerheten och hälsan först. Att skicka ett juniorlandslag till ett land som det råder reserestriktioner till vore inte ansvarsfullt. Styrelsen tar därför sitt ansvar och har beslutat enhälligt att Sverige avstår från att delta i junior-VM. Det är givetvis ett tråkigt beslut att behöva ta men helt nödvändigt utifrån de förutsättningar som råder, säger Calle Åkesson, verksamhetschef på Svenska Padelförbundet.

Så här motiverar förbundet beslutet:

  • ”I informationen från UD gällande Mexiko och i den regionen som VM ska spelas är det två faktorer som väger in i vårt beslut om att avstå att delta i mästerskapet. Det är dels det allmänna läget kring pandemin med hög smittorisk. Det är också det allmänna säkerhetsläget med hög kriminalitet och att särskild försiktighet ska iakttagas.”
  • ”I vår dialog med svenska ambassaden i Mexiko så framkommer det tydligt vad Utrikesdepartementets reserestriktioner får för konsekvenser. Det är möjligt att resa till Mexiko, men konsekvenserna om det händer något kan blir stora för såväl drabbade individer som för förbundet.”
  • ”Att resa till ett land med reserestriktioner innebär i korthet att man i praktiken får ta allt ansvar själv. Man kan inte räkna med stöd från vare sig svenska staten eller från försäkringsbolag om det händer något på plats.”
  • ”Vi har haft dialog med det internationella padelförbundet, FIP. Vi har meddelat vårt beslut och vi har också tydligt rekommenderat att FIP ska ställa in junior-VM då det inte är tryggt att genomföra VM under rådande omständigheter.”


Den här artikeln handlar om: