På bilden från vänster: Daniel Windahl, Maty Marina & Raul Arias.
Foto: Privat.
World Padel Tour

Windahls partner avslutar elitkarriären — svensken i ett mellanläge: ”Många har hört av sig”

ANNONS

Daniel Windahls partner Maty Marina tvingas lägga racket på hyllan på grund av skadorna.
Nu står Sveriges högst rankade WPT-spelare utan en långsiktig partner. 

— Jag för konversationer med flera spelare, många dörrar är öppna men många är också låsta, säger Daniel Windahl till PadelDirekt. 

Du som följt rapporteringen från den senaste WPT-Challengern i Albacete vet att Daniel Windahl där spelade med en ny partner. Han heter Martin Andornino och tillsammans stod paret för en mycket stark turnering där Windahl för första gången någonsin lyckades vinna en match i huvudrundan på WPT.

Skåingen har de senaste månaderna spelat med den tidigare stortalangen Maty Marina. Ett samarbete som Windahl uppskattat och som genererat flera bra resultat. Men anledningen till att Marina tappat på rankingen de senaste åren beror på att han dragits med stora skadebekymmer. Bekymmer som inte ger med sig och han har nu, berättar Windahl, bestämt sig för att avsluta sin elitkarriär. 

– Maty har lagt ner sin elitkarriär och det är på grund av sina smärtor. Turneringen vi spelade i Lugo blev vår sista turnering, säger Daniel Windahl till PadelDirekt. 

Hur känns det? 
— Jag tycker vi spelade bra men det kändes inte helt bra att spela med honom när han tvingas ta tabletter för knäna. Det var det rätta beslutet att lägga ner elitkarriären, fortsätter Windahl. 

25-åriga Windahl ser nu sig om efter ett långsiktigt samarbete. Men först ska han spela ytterligare en turnering med argentinaren Martin Andornino. 

— Det finns många öppna dörrar men många är också låsta. Jag för konversationer med flera bra spelare. 

Känns det som att du gjort ett namn av dig därnere nu?
— Ja, man har fått mer respekt av bra spelare och de har en liksom på radarn. Det är inte längre så att man kommer dit som helt okänd, utan man är ett namn som folk känner igen, vilket är kul. 


Den här artikeln handlar om: